Πως θα κάνετε ένα δύσκολο παιδί να φάει!

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Οι περισσότεροι γονείς το έχουν υποστεί: παιδιά που δεν τρώνε υγιεινές τροφές. Γονείς που πασχίζουν να βάλουν λαχανικά, φρούτα, όσπρια στο διαιτολόγιο των παιδιών τους. Οπλιστείτε με υπομονή! Θα χρειαστεί να αναλύσετε τις διατροφικές τους συνήθειες, να γίνετε δημιουργικοί και κυρίως να επιμείνετε. Τα παρακάτω βήματα ίσως και να σας βοηθήοσυν.

Το πρώτο βήμα είναι να μην τα πιέζετε υπερβολικά. Νέες έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχουν παιδιά που εκ γεννετής έχουν κακή προδιάθεση στο να δοκιμάζουν νέες τροφές.

Το δεύτερο βήμα είναι να παρατηρήσετε τι αρέσει και τι δεν αρέσει στο παιδί σας. Μπορεί να μην του αρέσει ένα φαγητό σε συγκεκριμένη μορφή. Τα περισσότερα παιδιά, για παράδειγμα, δεν τρώνε καρότα μαγειρεμένα αλλά λατρεύουν τα ωμά καρότα. Εάν, λοιπόν, του το δώσετε σε άλλη μορφή μπορεί να του αρέσει ή τουλάχιστον να το φάει.

Βήμα τρίτο. Εισάγετε συνεχώς νέα συστατικά στη διατροφή του παιδιού σας. Φροντίστε να διαλέξει το ίδιο κάποια νέα συστατικά γιατί έτσι ίσως είναι πιο εύκολο να το φάει.

Βήμα τέταρτο. Να είστε δημιουργικοί στην παρουσίαση του φαγητού. Εμπλέξτε τα παιδιά στην προετοιμασία και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φάει πιο εύκολα κάτι που βοήθησε να ετοιμαστεί.

Βήμα πέμπτο. Μην ανταμείβετε τα παιδιά με φαγητά που τους αρέσουν για κάθε φαγητό που τρώνε και δεν τους αρέσει. Με αυτό τον τρόπο τους επιβεβαιώνετε ότι υπάρχουν “καλά” και “κακά” φαγητά.

Βήμα έκτο. Όταν τρώτε εσείς οι ίδιοι κάποιο φαγητό που το παιδί σας συνήθως δεν τρώει φροντίστε να δείχνετε ότι το απολαμβάνετε.

Βήμα έβδομο. Φροντίστε να δοκιμάζουν έστω και μια μπουκιά από κάθε φαγητό ακόμη και εάν δεν τους αρέσει.

 

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…