Μία πανεύκολη μακαρονάδα με φαρφάλες

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία νόστιμη μακαρονάδα; Σχεδόν όλες οι συνταγές είναι γρήγορες, εύκολες και κυρίως πεντανόστιμες. Ρίξτε μία ματιά στην παρακάτω συνταγή και πάρτε μία ιδέα για να ανανεώσετε τις κλασσικές συνταγές σας για μακαρόνια.

Υλικά:

  • 1 κιλό μακαρόνια φαρφάλες
  • ½ φλιτ. ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 φλιτζ. σαλάμι πικάντικο (ή μπύρας) κομμένο σε κύβους
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 φλιτζ. ανθότυρο

Διαδικασία:

Χτυπάτε το λάδι με το ξύδι και τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνετε ελαφρώς. Βράζετε τα μακαρόνια σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες που λέει το πακέτο για την ώρα που χρειάζονται. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Στη συνέχεια ρίχνετε στο μακαρόνια τους κύβους από σαλάμι και το δεντρολίβανο και ανακατεύετε. Προσθέτετε τη σάλτσα και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Πασπαλίζετε τα μακαρόνια με το ανθότυρο και είναι έτοιμα.

Extra tip: Μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο και να τα καταναλώσετε ως μακαρονοσαλάτα την επομένη στο γραφείο.

 

4moms team

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Η ομάδα του 4moms.gr