Κολοκυθόσουπα με Γάλα Καρύδας και Τσίλι

Μαγειρευουμε

4moms team , 28-10-2016

Αν θα πάρετε κολοκύθα να παίξετε με τα παιδιά λόγω του Halloween, φτιάξτε και μια ωραιότατη σουπίτσα.

Η funkycook Εύα λέει ότι η κολοκυθόσουπα από πορτοκαλί κολοκύθα είναι μια από τις ωραιότερες σούπες που έχουμε γευτεί αλλά και μια πανεύκολη συνταγή για σούπα και φυσικά συμφωνώ απόλυτα μαζί της. Στην παρακάτω συνταγή το γάλα καρύδας, ολοκληρώνει γευστικά την σούπα, εμπλουτίζοντας τόσο την υφή όσο και την γεύση και το τσίλι δίνει την απαραίτητη πικάντικη νότα ενισχύοντας τις γεύσεις!

Υλικά

  • 400 gr. πορτοκαλί κολοκύθα γλυκιά
  • 1 καρότο
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά
  • 20 gr. τζίντερ ρίζα
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 100 ml. γάλα καρύδας
  • 2000 ml. ζωμό κοτόπουλού
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Τσίλι κατά βούληση

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε μικρούς κρύβους.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το τζίντζερ, το καρότο και “σπάμε” την σκελίδα του σκόρδου, αφαιρώντας το πράσινο φύτρο.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και σωτάρουμε το κρεμμύδι.
    Σωτάρουμε μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
    Προσθέτουμε την κολοκύθα και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά.
    Σωτάρουμε σε 2 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία.
  3. Προσθέτουμε τα 1500 ml. ζωμού και κρατάμε ζεστό την υπόλοιπη ποσότητα, το μοσχοκάρυδο, το τσίλι και το αλάτι.
    Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 25 λεπτά.
    Πολτοποιούμε την σούπα και την μεταφέρουμε σε καθαρή κατσαρόλα.
  4. Προσθέτουμε στην σούπα τον υπόλοιπο ζωμό,ζεστό, σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το γάλα καρύδας.
    Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε να πάρει μια βράση η σούπα και αποσύρουμε.
  5. Σερβίρουμε την σούπα ζεστή μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον τσίλι ή κάρυ σε σκόνη!
    Η σούπα αυτή είναι ιδανική για να ανοίξει ενα γεύμα και μπορείτε να την σερβίρετε σε μικρά φλυτζάνια του εσπρέσσο!

Πηγή: funkycook.gr

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES