Ταϋλανδέζικη σούπα: Tom Kha Gai

Μαγειρευουμε

Αυτή η συνταγή είναι αγαπημένη… Είναι η αγαπημένη μου σούπα! Τόσο γλυκιά, τόσο καυτερή, τόσο βελούδινη… όσο να απογειώσει τον ουρανίσκο μου!

  • 400 ml γάλα καρύδα
  • 150 gr κοτόπουλο
  • 1 πρέζα κόλιανδρο φρέσκο
  • 2 μανιτάρια λευκά
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 50 gr μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 πρέζα τσίλι
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού ασιατική
  • 2 κουταλιες του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι lemon grass
  • 1 κομμάτι αποξηραμένο calangal
  • 3 φύλλα lime
Εκτέλεση

1.Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα καρύδα με το calangal, το lemon grass και τα φύλλα lime για περίπου 10 λεπτά.

2.Σουρώνουμε σε μία άλλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το κοτόπουλο αφήνοντας το να βράσει για 5 λεπτά.

3.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την σάλτσα ψαριού, την ζάχαρη και το χυμό από μισό λεμόνι.

4.Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα το τσίλι, το ζεστό κοτόπουλο με το γάλα καρύδας

5.Τέλος προσθέτουμε τα μανιτάρια και το φρέσκο κρεμμύδι. Σερβίρουμε με φρέσκο κολιανδρο.

 

 

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES