Το ταμπουλέ της αποτοξίνωσης

Μαγειρευουμε

4moms team , 25-10-2016

Πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, η σαλάτα ταμπουλέ είναι μια συνταγή που θα έπρεπε να την έχουμε σε περίοπτη θέση στο πρόγραμμα διατροφής μας. Μπορούμε να την φτιάξουμε είτε με πλιγούρι, είτε με κινόα.

Υλικά

½ φλιτζάνι πλιγούρι
1 φλιτζάνι βραστό νερό
2 αγγούρια κομμένα σε κύβους
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
½ – 1 φλιτζάνι με μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα πυρίμαχο μπολ, αναμείξτε το πλιγούρι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ρίξτε το νερό και αφήστε να σταθεί για 30 ώρα περίπου. Απομακρύνετε την περίσσεια του νερού. Αφού κρυώσει, τότε προσθέτετε τα υλικά και ανακατεύετε καλά. Βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο να σταθεί μια ώρα ώστε να μοιραστούν ομοιόμορφα τα αρώματα.

Extra tip: Για αποτοξίνωση του οργανισμού, επιλέξτε μια ημέρα να πιείτε σχολαστικά υγρά, εννοώντας εκτός από νερό, φυσικούς χυμούς και πράσινο τσάι, αποφύγετε τον καφέ και όλη την υπόλοιπη ημέρα καταναλώστε μόνο φρούτα και λαχανικά. Το κυρίως γεύμα σας θα είναι μια μερίδα ταμπουλέ χωρίς να τη συνοδεύει κάτι άλλο.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES