Σήμερα φτιάξτε μία υγιεινή γευστική γλυκό – πατατοσαλάτα

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Μία εναλλακτική συνταγή για πατατοσαλάτα για εσάς που βαρεθήκατε τις κλασσικές γεύσεις. Plus: Έχει και λίγες θερμίδες σε περίπτωση που προσέχετε τη διατροφή σας.

Υλικά:

4 μεγάλες γλυκοπατάτες
1/2 φλιτ. παρθένο ελαιόλαδο
1/4 φλιτ. ξίδι
1 μέτρια κόκκινη πιπεριά, χωρίς τους σπόρους
2 κ.γ. κύμινο
1 κ.σ. τριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 φλιτ. κρεμμύδι
1/2 φλιτ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου
1/4 φλιτ. σταφίδες (προαιρετικά)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Διαδικασία:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.  Ξεφλουδίζετε τις γλυκοπατάτες και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια. Βάλτε τα σε ένα ταψί, ρίξτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε. Ψήνετε για περίπου 30΄ μέχρι να ροδίσουν στο εξωτερικό και να είναι τραγανές, ενώ μέσα να είναι μαλακές. Που και που ανακατεύετε για να μην καούν. Μόλις τις βγάλετε, τις αφήνετε στο ταψί.
Ενώ ψήνονται οι πατάτες φτιάχνετε το dressing: Βάλτε τις υπόλοιπες 6 κουταλιές λάδι σε ένα μπλέντερ, μαζί με το ξίδι, το πιπέρι και το κύμινο. Ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ενώ οι πατάτες είναι ζεστές στο ταψί, τις ανακατεύετε με το κρεμμύδι, το δυόσμο και σταφίδες Προσθέστε το μισό από το dressing, ανακατεύετε και δοκιμάζετε. Προσθέτετε ανάλογα με τη γεύση το υπόλοιπο μείγμα. Σερβίρετε τη σαλάτα ζεστή και απολαύστε.

Extra tip: Μπορείτε να βάλετε λίγο τσίλι τριμμένο στο dressing αν σας αρέσει η γεύση του.

4moms team

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Η ομάδα του 4moms.gr