Μια υπέροχη συνάντηση,ένα μάθημα ζωής,παρέα με την Έλενα και την Έφη!

Βάσως pick

Μια υπέροχη συνάντηση είχα εχθές με δυο αγαπημένες μου φίλες.

Ο Οκτώβριος είναι ο παγκόσμιος μήνας για τον καρκίνο του μαστού και αυτή η συνάντηση μας είχε σκοπό να αφυπνιστούμε και να πούμε η μια στην άλλη για ακόμα μια φορά πως “Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ”

Η Έλενα Βρεττού και η Έφη Κόκκοτα βίωσαν την εμπειρία του καρκίνου και βγήκαν νικήτριες.

Δυο λόγια μου έμειναν εχθές απο την κάθε μιά τους, που στα μάτια μου είναι τόσο γενναίες και τις θαυμάζω απεριόριστα..

“Μια ζεστή αγκαλιά, μόνο αυτό ήθελα,μια αληθινή αγκαλιά γιατί ένοιωθα μόνη,”είπε η Έλενα …

Η γλυκιά μου Έφη είπε πόσο της στάθηκαν ο άντρας της,η κόρη της και δεν σταμάτησε λεπτό να χαμογελά..δεν έχασε ποτέ την αισιοδοξία της…

efi1

Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη (αυτοεξέταση και μαστογραφία) και άρα η έγκαιρη διάγνωση!

Ο καρκίνος του μαστού συνιστά τη συχνότερη μορφή καρκίνου στις γυναίκες στην Ευρώπη και διεθνώς. Στην Ελλάδα γίνονται 4.500 νέες διαγνώσεις καρκίνου του μαστού το χρόνο. Κάθε 2,5 ώρες γίνεται μια διάγνωση, ενώ κάθε 6 ώρες μια γυναίκα πεθαίνει από την ασθένεια.

Η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη θεραπεία αφού στο σύνολο των διαγνώσεων, περίπου το 6% των Ελληνίδων το οποίο υποβάλλεται σε προληπτικό έλεγχο (αυτοεξέταση, υπέρηχο, μαστογραφία) το μαθαίνει έγκαιρα σε πρώιμο στάδιο αντιμετωπίζοντάς τη νόσο με επιτυχία, ενώ στην Ευρώπη το αντίστοιχο ποσοστό ξεπερνά το 60%.

Καρκίνος Μαστού: Στόχος η πρόληψη (αυτοεξέταση και μαστογραφία) και η έγκαιρη διάγνωση!

Ακούγεται κοινότυπο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Η καλύτερη θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση και αυτό θέλουμε να μεταδώσουμε στις Ελληνίδες. Να παραμερίσουν τους φόβους και τις προκαταλήψεις και να κάνουν συχνές εξετάσεις.

Αυτοεξέταση και Μαστογραφία. Κάνε την πρόληψη ρουτίνα, σαν μια συνήθεια φροντίδας στο μηνιαίο και ετήσιο πρόγραμμά σου. Θυμήσου να κάνεις μια φορά το μήνα αυτοεξέταση για να παρακολουθείς το στήθος σου και σε περίπτωση που είσαι άνω των 40 ετών μην ξεχνάς να επαναλαμβάνεις την ετήσια μαστογραφία σου.

Με την Έφη και την Έλενα συναντηθήκαμε εχθές στην εκπομπή “Έτοιμο το πρωινό”,της Κατερίνας Καραβάτου και του Κρατερού Κατσούλη.

Μπες και δες τα μπλουζάκια με τον ΣΤΟΧΟ ΕΔΩ:http://ftbc.gr/eshop/category/80-new-collection-2015.aspx

Παρακολούθησε το παρακάτω βίντεο,ΚΑΝΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!Όταν το είδα πρώτη φορά κατάλαβα πως πρέπει να κάνω την ψηλάφιση και πως πρέπει να το μοιραστώ με όλες τις φίλες μου!

 

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES