Δάσκαλος έδιωξε από την τάξη μαθήτρια με διαβήτη για έναν ασύλληπτο λόγο

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 18-10-2016

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων- Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη καταγγέλλει επισήμως τη βίαιη και προσβλητική συμπεριφορά δασκάλου προς μια μαθήτρια με με ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη. Η ιστορία ακούγεται παράλογη μα είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Σε σχολείο της Βόρειας Ελλάδας, ο δάσκαλος εξανάγκασε, με τρόπο άσχημο και δικαιολογία σουρρεααλιστική, το κορίτσι να αποχωρήσει από τη σχολική αίθουσα που ήθελε να ελέγξει την τιμή του σακχάρου της και να λάβει την ενέσιμη ινσουλίνη. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, επικαλούμενη μαρτυρίες γονιών, “συγκεκριμένος εκπαιδευτικός με εξαιρετικά δηκτικό τόνο εξανάγκασε τη μαθήτρια να αποχωρήσει από την σχολική αίθουσα προκειμένου να ελέγξει την τιμή του σακχάρου της και να λάβει την ενέσιμη ινσουλίνη”.

Το επιχείρημά του; “Η μέτρηση του σακχάρου ή η χορήγηση ινσουλίνης σε κοινό χώρο αποσπά την προσοχή των παιδιών και τα ωθεί στα ναρκωτικά”!

“Το σχολείο έχει την ευθύνη ως κοινωνικοποιητικός μηχανισμός να διδάσκει πρότυπα συμπεριφοράς, αξίες και κανόνες, να αίρει προκαταλήψεις και να προωθεί κοινωνικές αρετές και ευαισθησίες” σημειώνει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, τονίζοντας πως τέτοιου τύπου συμπεριφορές που εκδηλώνονται σε σχολικό περιβάλλον υποθάλπουν και δύναται να τροφοδοτήσουν περιστατικά σχολικού εκφοβισμού, το λεγόμενο bullying.

“Θεωρούμε ότι οι συμπεριφορές που καταγγέλλονται ότι παρατηρήθηκαν στο συγκεκριμένο σχολείο δεν ήταν κοινωνικά ενδεδειγμένες και ευθυγραμμισμένες με τους σκοπούς που πρέπει να επιτελεί η σχολική μονάδα, προστίθεται στην ανακοίνωση, ενώ τίθεται το ερώτημα εάν θα αντιμετωπιζόταν με αντίστοιχο τρόπο τυχόν λιποθυμικό, υπογλυκαιμικό ή υπεργλυκαιμικό, σοκ πάσχοντος μαθητή, συνέπεια της παράλειψης μέτρησης ή χορήγησης ινσουλίνης”.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES