Καφέ “Γέφυρες”: Τι ιδιαίτερο έχει αυτό το μέρος στην Πάτρα & πρέπει να γίνει Franchise;

Ωρα Για Θεατρο

4moms team , 17-10-2016

Εδώ και λίγες ημέρες εγκαινίασε τη λειτουργία του ένα ιδιαίτερο καφέ στην Πάτρα με αχνιστούς καφέδες και πεντανόστιμα γλυκά. Το καφέ “Γέφυρες” στην οδό Πατρέως 86 είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ) Ένταξης όπου απασχολούνται λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας αλλά και άτομα από το γενικό πληθυσμό.

Το καφέ στήθηκε με πολύ αγάπη, κόπο και προσωπική εργασία τόσο από τους εργαζόμενους, όσο και από εθελοντές, αλλά και δωρεές και χορηγίες όπου χωρίς αυτές δεν θα ήταν δυνατό να λειτουργήσει. Αυτή τη στιγμή οι λήπτες που απασχολούνται, είναι και μέλη του Συλλόγου για τη Ψυχική Υγεία – ΣΟΨΥ Πάτρας, όμως όπως είπε και η πρόεδρος του ΣΟΨΥ και της ΚΟΙΝΣΕΠ κυρία Μπίκου, στο tetartopress, στο καφέ μπορούν να προσληφθούν άτομα από οποιοδήποτε φορέα ψυχικής υγείας και από οποιαδήποτε ευπαθή ομάδα. Στόχος τους μάλιστα είναι μέχρι τα Χριστούγεννα οι εργαζόμενοι- λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, να αυξηθούν από δύο που είναι τώρα στους πέντε.

Η ιδέα προέκυψε πολύ απλά από την ανάγκη και το δικαίωμα των ίδιων των ατόμων να εργαστούν. Από την ανάγκη τους να γίνουν ένα ενεργό κι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους και να ενταχθούν με αξιοπρέπεια.

Η Ψυχική ασθένεια δεν είναι καταδίκη και σίγουρα δεν είναι μεταδοτική, τόνισε η κυρία Μπίκου. Οι λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας όπως και όλα τα άτομα με αναπηρία, θέλουν να είναι ενεργοί πολίτες και χρήσιμοι στην κοινωνία. Και το καφέ ΚΟΙΝΣΕΠ «Γέφυρες» προσπαθεί να βάλει το λιθαράκι του ως προς αυτό, ευελπιστώντας στην στήριξη όλων μας.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES