Αυγά και φέτα στα κλασικά πράσινα φασολάκια

Μαγειρευουμε

4moms team , 17-10-2016

Μαγειρέψαμε τα κλασικά μας παραδοσιακά φασολάκια την προηγούμενη εβδομάδα και ήθελα κάτι διαφορετικό να τα συνοδεύσω εκείνο το μεσημέρι. Αποφάσισα να προσθέσω πάνω τους ένα τηγανητό αυγό και ήταν καταπληκτικά!

Ψάχνοντας μια συνταγή με την προσθήκη του αυγού βρήκα την παρακάτω στην σελίδα της Ελένης Ψυχούλη, pirouni.gr, που έχει βάλει το χεράκι της και η αγαπημένη μας φίλη Μαριλίτα ακα Gourmelita.

Υλικά

1 κιλό φρέσκα φασολάκια τσαουλιά ή πλατιά κομμένα εγκάρσια στη μέση

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

5 πιπεριές κέρατο ολόκληρες

1 φλ. ελαιόλαδο

2 μεγάλες ώριμες τριμμένες ντομάτες

1 κ.γ. ζάχαρη

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

4 αβγά

250 γρ. φέτα σπασμένη σε κομματάκια

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαραθεί.

Ρίχνουμε τα φασολάκια και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε τη ντομάτα, το σκόρδο και τη ζάχαρη.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα φασολάκια να σιγομαγειρευτούν για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφήσουν τα υγρά τους. Ενδεχομένως, να χρειαστεί να προσθέσουμε στη διαδικασία 1 φλ. νερό.

Μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε, σπάμε προσεχτικά μάτια τα αβγά σε τρύπες που θα σχηματίσουμε ανάμεσα στα φασολάκια και ρίχνουμε και τη φέτα. Αλατοπιπερώνουμε διακριτικά τα αβγά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σερβίρουμε μόλις ψηθούν τα αβγά και λιώσει η φέτα.

Προσέχουμε τα αβγά να βγουν μελάτα, γιατί όλη η νοστιμιά είναι οι βούτες με φρέσκο ψωμάκι στον κρόκο που διαλύεται μέσα στη σάλτσα.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES