Αυγά και φέτα στα κλασικά πράσινα φασολάκια

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Μαγειρέψαμε τα κλασικά μας παραδοσιακά φασολάκια την προηγούμενη εβδομάδα και ήθελα κάτι διαφορετικό να τα συνοδεύσω εκείνο το μεσημέρι. Αποφάσισα να προσθέσω πάνω τους ένα τηγανητό αυγό και ήταν καταπληκτικά!

Ψάχνοντας μια συνταγή με την προσθήκη του αυγού βρήκα την παρακάτω στην σελίδα της Ελένης Ψυχούλη, pirouni.gr, που έχει βάλει το χεράκι της και η αγαπημένη μας φίλη Μαριλίτα ακα Gourmelita.

Υλικά

1 κιλό φρέσκα φασολάκια τσαουλιά ή πλατιά κομμένα εγκάρσια στη μέση

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

5 πιπεριές κέρατο ολόκληρες

1 φλ. ελαιόλαδο

2 μεγάλες ώριμες τριμμένες ντομάτες

1 κ.γ. ζάχαρη

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

4 αβγά

250 γρ. φέτα σπασμένη σε κομματάκια

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαραθεί.

Ρίχνουμε τα φασολάκια και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε τη ντομάτα, το σκόρδο και τη ζάχαρη.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα φασολάκια να σιγομαγειρευτούν για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφήσουν τα υγρά τους. Ενδεχομένως, να χρειαστεί να προσθέσουμε στη διαδικασία 1 φλ. νερό.

Μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε, σπάμε προσεχτικά μάτια τα αβγά σε τρύπες που θα σχηματίσουμε ανάμεσα στα φασολάκια και ρίχνουμε και τη φέτα. Αλατοπιπερώνουμε διακριτικά τα αβγά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σερβίρουμε μόλις ψηθούν τα αβγά και λιώσει η φέτα.

Προσέχουμε τα αβγά να βγουν μελάτα, γιατί όλη η νοστιμιά είναι οι βούτες με φρέσκο ψωμάκι στον κρόκο που διαλύεται μέσα στη σάλτσα.

Βιβή Μπασινά

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Τριάντα – κάτι γυναίκα του Άγγελου, μητέρα της Αλεσάντρας και της Βαλέριας. Μου αρέσει πολύ που είμαι μαμά, νομίζω οτι γεννήθηκα για να είμαι η μαμά αυτών των δύο κοριτσιών! Είναι πραγματικά διασκεδαστικό να είσαι γονιός όσο δύσκολο και αν είναι μερικές φορές. Σαρώνω τα πάντα με θετική ενέργεια και απολαμβάνω τα αστεία πράγματα στη ζωή. Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε?