Οι τροφές που βοηθούν στην στοματική υγεία και τη γερή οδοντοστοιχία των παιδιών

Υγεία

4moms team , 14-10-2016

Είναι γνωστό ότι τα φρούτα και τα λαχανικά συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην υγιή ανάπτυξη των παιδιών κι όχι μόνο. Κάποια όμως είναι εξαιρετικά και για τα δόντια των μικρών σας. Συμβάλλουν στην προστασία της στοματικής κοιλότητας αλλά βοηθούν στην ανάπτυξη γερών δοντιών. Τα σημαντικότερα φρούτα και λαχανικά για γερά δόντια είναι:

  • Ινώδη φρούτα όπως τα βατόμουρα προκαλούν έκκριση σάλιου το οποίο προστατεύει τα δόντια καταπολεμώντας οξέα και ένζυμα.
  • Τα λαχανάκια Βρυξελλών και το μπρόκολο είναι πλούσια σε βιταμίνη C και φώσφορο που βοηθά πολύ στο σχηματισμό μίας γερής οδοντοστοιχίας.
  • Ωμά φρούτα, όπως τα αχλάδια και τα μήλα βοηθούν στην παραγωγή σάλιου που καθαρίζει στο στόμα, γι’ αυτό είναι καλό να καταναλώνονται μετά το γεύμα.
  • Τα σκληρά λαχανικά όπως τα καρότα είναι εξαιρετικές τροφές για ενδυνάμωση των ούλων και τη διατήρηση της υγείας των δοντιών.
  • Το κατσαρό λάχανο, το σπανάκι και γενικά τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα ( βιταμίνη Α, βιταμίνη C, β-καροτίνη, φώσφορο, ασβέστιο και μαγνήσιο) που βοηθούν στη διατήρηση της στοματικής υγείας.
4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES