Μαγιονέζα: μυστικό ομορφιάς;

Ομορφιά

Η μαγιονέζα φτιάχνεται με το να προσθέτετε σταδιακά λάδι σε ασπράδια αυγού. Και εάν πιστεύετε ότι η χρήση της περιορίζεται στην μαγειρική, ξανασκεφτείτε το.

Ως μαλακτικό

Βάλτε τη μαγιονέζα στο κεφάλι σας και κάντε μασάζ όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε μαλακτικό. Καλύψτε το κεφάλι σας με σκούφο μπάνιου για αρκετά λεπτά. Λουστείτε και θαυμάστε τα αποτελέσματα…μαλακά και λαμπερά μαλλιά.

Ως μάσκα

Γιατί να σπαταλάτε χρήματα σε ακριβές κρέμες. Βάλτε μαγιονέζα στο πρόσωπο σας και αφήστε την για 20 λεπτά. Σκουπίστε την καλά και πλύνεται το πρόσωπο σας με κρύο νερό. Θα το αισθανθείτε καθαρό και απαλό.

Δυναμώστε τα νύχια σας

Για να δυναμώσετε τα νύχια σας βάλτε σε ένα μπωλ μαγιονέζα και αφήστε τα μέσα για 5 λεπτά. Ξεπλύντε με χλιαρό νερό.

Ως καταπραϋντικό για κάψιμο από τον ήλιο

Εάν καήκατε από τον ήλιο η λύση είναι η μαγιονέζα. Βάλτε γενναιόδωρη ποσότητα στο σημείο που έχει καεί. Θα απαλύνει τον πόνο από το κάψιμο και θα ενυδατώσει την περιοχή.

Για να μαλακώσετε το δέρμα στους αγκώνες και τα πόδια

Τρίψτε μαγιονέζα όπου υπάρχει σκληρό ξηρό δέρμα , αφήστε τη για 10 λεπτά. Κατόπιν αφαιρέστε τη μαγιονέζα με ένα υγρό πανάκι.

Απομακρύνετε τις ψείρες

Πολλοί δερματολόγοι προτείνουν τη χρήση της μαγιονέζας αντί των ειδικών σπρέϋ. Κάντε μασάζ στο κεφάλι του παιδιού και κατόπιν τοποθετήστε σκούφο μπάνιου και αφήστε τον όλο το βράδυ. Το πρωϊ λούστε τα μαλλιά του παιδιού και χρησιμοποιείστε ειδικό χτενάκι για την απομάκρυνση των ψειρών. Επαναλάβετε για μια εβδομάδα.

 

 

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES