Break The Chain: H γιορτή κατά της Εμπορίας & Εκμετάλλευσης Ανθρώπων στην Τεχνόπολη (22-23/10)

Ωρα Για Θεατρο

4moms team , 14-10-2016

Μια εκστρατεία για την καταπολέμηση της Εμπορίας & Εκμετάλλευσης Ανθρώπων.

Αφύπνιση, ενεργοποίηση και δράση, με όχημα την Τέχνη, τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση.  

«Δεν μένουμε αμέτοχοι. Σπάμε την αλυσίδα της εκμετάλλευσης».

Μια «γιορτή» κατά της Εκμετάλλευσης Ανθρώπων

Στις 22 & 23 Οκτωβρίου 2016 διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ “Break the Chain” στην Τεχνόπολη του Δήµου Αθηναίων, με αφορµή την Πανευρωπαϊκή Ηµέρα κατά της Εµπορίας Ανθρώπων. Το πολυθεµατικό Φεστιβάλ έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέµατα που αφορούν στην εµπορία και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο (Αnti-Τrafficking Campaign). Εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εµπορίας Ανθρώπων (Trafficking) του Υπουργείου Εξωτερικών, Ηρακλή Μοσκώφ, σε συνδιοργάνωση µε την Τεχνόπολη του Δήµου Αθηναίων.

Την εκστρατεία Break The Chain στηρίζουν με το μήνυμά τους, «Ας μη μείνουμε αμέτοχοι» οι δημοσιογράφοι, Νόνη Καραγιάννη, Σία Κοσιώνη και Μαρία Χούκλη.

Πρόγραμμα πολυθεματικoύ Φεστιβάλ

Βρείτε επισυναπτόμενο το πρόγραμμα για Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Δείτε όλο το Πρόγραμμα εδώ.

Το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ, Break The Chain, είναι πλούσιο από δράσεις Πολιτισμού και Εκπαίδευσης που συνδέονται με όλες τις εκφάνσεις της εκμετάλλευσης και εμπορίας ανθρώπων από άνθρωπο. Για δύο ημέρες, από τις 10.30 έως τις 23.30, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί δράσεις Τέχνης και Ενημέρωσης για όλες τις ηλικίες. Θεατρικές παραστάσεις, προβολές ντοκιμαντέρ, χορός, δημιουργικά και εκπαιδευτικά workshops εμπλουτίζουν το πρόγραμμα και τις δύο ημέρες της διοργάνωσης.

Αναλυτικά μπορείτε να ενημερωθείτε για το περιεχόμενο των δράσεων εδώ

Και τις δύο ημέρες, Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Οκτωβρίου 12.00 – 22.00, το κοινό μπορεί να επισκεφθεί ολοήμερες Εκθέσεις. Έκθεση Φωτογραφίας ανεξάρτητων φωτογράφων και Έκθεση Φωτογραφίας «Το γλυκόπικρο ταξίδι του παγωτού» από την Fair Trade Hellas, Έκθεση της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Έκθεση Ζωγραφικής ενός παιδιού πρόσφυγα από την PRAKSIS, Έκθεση Κειμένων ασυνόδευτων ανηλίκων από την Μετάδραση, Έκθεση Γραφιστικών έργων σε συνεργασία με το +DESIGN, Έκθεση Εικαστικών & video installation ανεξάρτητων καλλιτεχνών, ‘Έκθεση Μασκών «Τα παιδιά που πέρασαν τη θάλασσα και το παιχνίδι με τις μάσκες»  – Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Save the Children, ECHO, Children and Family Protection Support Hub.

BTC3

Επιπλέον, το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, 10.30 – 18.30 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα: «Σπάσε την αλυσίδα της Εμπορίας και Εκμετάλλευσης Ανθώπων»

Οι θεματικές της επιστημονικής Ημερίδας είναι:

  • Η ανίχνευση και ο εντοπισμός θυμάτων εμπορίας στο πλαίσιο της διαχείρισης των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών
  • Οι γκρίζες ζώνες της σεξουαλικής εκμετάλλευσης
  • Μορφές εκμετάλλευσης ευάλωτων παιδιών
  • Η ένταξη της εκπαίδευσης των Ανθώπινων Δικαιωμάτων σε Προγράμματα Σπουδών
  • Ο ρόλος του Ιδιωτικού Τομέα στην καταπολέμηση της Εμπορίας και Εκμετάλλευσης Ανθρώπων

Τι είναι το THB; (Trafficking οn Human Beings)

Το THB συνιστά μία από τις σοβαρότερες καταπατήσεις των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η εμπορία και η εκμετάλλευση ανθρώπων αποτελεί σήμερα το τρίτο μεγαλύτερο οργανωμένο έγκλημα μετά την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και την εμπορία όπλων. Έχει υπολογισθεί ότι 27 εκ. άνθρωποι έχουν πέσει θύματα trafficking, παγκοσμίως, εκ των οποίων 4.5 εκ. είναι θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και 5.5 εκ. παιδιά, θύματα κάθε είδους εκμετάλλευσης.

Η εκμετάλλευση περιλαμβάνει:

–  Σεξουαλική εκμετάλλευση και εμπορία: την εκμετάλλευση της εκπόρνευσης άλλων ή άλλες μορφές σεξουαλικής εκμετάλλευσης
–  Εργασιακή εκμετάλλευση και εμπορία: την καταναγκαστική παροχή εργασίας ή υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της επαιτείας και της δουλείας ή άλλες πρακτικές παρεμφερείς προς τη δουλεία
–  Εκμετάλλευση εγκληματικών δραστηριοτήτων (καταναγκαστική εγκληματικότητα)
–  Εμπορία οργάνων
–  Εμπορία παιδιών

Μορφές THB
Για πρώτη φορά με τον όρο «εμπορία ανθρώπων» προσδιορίζονται όλες οι σύγχρονες μορφές της. Αν και έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στην εμπορία ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση, στο πεδίο εφαρμογής του όρου εμπίπτουν και άλλες μορφές εκμετάλλευσης, μεταξύ των οποίων, η καταναγκαστική εργασία, η στρατολόγηση μαχητών για ένοπλες συρράξεις και το εμπόριο οργάνων.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES