Και τα κορίτσια αλλάζουν……

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Πως αλλάζει το σώμα των έφηβων κοριτσιών και ποια πράγματα αλλάζουν.

Κόλπος: είναι το γυναικείο σεξουαλικό όργανο ανάμεσα στα πόδια του κοριτσιού. Είναι το μέρος όπου εισχωρεί το πέος κατά την ερωτική επαφή για να μεταφέρει σπερματοζωάρια τα οποία θα κολυμπήσουν στην προσπάθεια τους  να γονιμοποιήσουν ένα ωάριο.
Ωοθήκες: είναι τα δυο όργανα παραγωγής μέσα στη λεκάνη της γυναίκας όπου αποθηκεύονται και ωριμάζουν τα ωάρια. Κατά την εφηβεία, οι ωοθήκες παράγουν ωάρια. Αν αυτά τα ωάρια συναντηθούν και ενωθούν με ένα σπερματοζωάριο , η γυναίκα μένει έγκυος.
Μήτρα: είναι ο χώρος μέσα στον οποίο μεγαλώνει το γονιμοποιημένο ωάριο ή έμβρυο κατά την εγκυμοσύνη.
Κλειτορίδα: έχει το μέγεθος μπιζελιού και είναι το σημείο ερωτικής απόλαυσης των γυναικών.
Περίοδος: αποκαλείται και έμμηνος κύκλος ή εμμηνόρροια. Κάθε μήνα, αν το ωάριο που περιμένει δεν γονιμοποιηθεί, αποβάλλεται απο το σώμα της γυναίκας μέσω του κόλπου μαζί με το τοίχωμα της μήτρας και λίγο αίμα. Η αιμορραγία διαρκεί 3-7 μέρες
1. Τους έρχεται περίοδος (εμμηνόρροια)
2. Πριν από την περίοδο παθαίνουν προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, δηλαδή γίνονται ευσυγκίνητες και έχουν μεταπτώσεις στη διάθεση τους.
3.Το σώμα τους αλλάζει: μεγαλώνει το στήθος τους ,ψηλώνουν και αποκτούν καμπύλες.
4. Βγάζουν τρίχες στην ήβη και στις μασχάλες.
5. Μπορεί να εμφανίσουν σπυράκια και ακμή.
6. Και τα κορίτσια μπερδεύονται και ανησυχούν για τις αλλαγές που τους συμβαίνουν.

 

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Απο το παρκέ του γηπέδου στο παρκέ του σπιτιού μου…. Με τον Γιάννη και τα δίδυμα Γιώργο και Μαριτίνα έχω καταφέρει να συνεχίσω να αθλούμαι καθημερινά. Κάνω πρωταθλητισμό στη ζωή παρέα με τον άντρα μου τον Αντώνη που υπεραγαπώ. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα και προσπαθώ να προσαρμόζομαι παντού. Το μότο μου είναι “‘Ολα καλά θα πάνε, όλα θα γίνουν…”