Σούπα βελουτέ μπρόκολο

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Σιγά σιγά αλλάζει ο καιρός και τι καλύτερο από μια ωραία σούπα βελουτέ για το βράδυ. Είναι χορταστική, θρεπτική και γευστική!

Μια ενδιαφέρουσα σούπα είναι και αυτή με μπρόκολο. Κάπως έτσι έμαθε η κόρη μου να τρώει μπρόκολο!

Υλικά (για 4 άτομα)

2 κ.σ. βούτυρο

1 κρεμμύδι

σέλερυ

3 κούπες ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών

1 μπρόκολο καθαρισμένο από τις άκρες των κοτσανιών

3. κ.σ. βούτυρο

3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κούπες γάλα

μαύρο πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση

Χωρίζουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και τα πλένουμε καλά. Κρατάμε τα τρυφερά κοτσάνια χωριστά και τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια. Τα ζεματίζουμε όλα σε νερό που βράζει για 2′ και τα ρίχνουμε αμέσως σε κρύο νερό.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε σέλερυ και κρεμμυδάκια, αφού τα εχουμε κόψει σε ροδέλες. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, χωρίς ν’ αφήσουμε να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το μπρόκολο και αμέσως μετά το ζωμό.  Τα αφήνουμε να πάρουν βράση για τουλάχιστον 10′. Περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ ή το μούλτι και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι λιώνουμε τις 3 κ.σ. βούτυρο μαζί με το αλεύρι και το γαλα. τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα προσθέτουμε στη σούπα ανακατεύοντας. Προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι.

 

 

 

 

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…