Το Εργαστήρι Θεατρικής Αγωγής της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών

Δράσεις

4moms team , 13-10-2016

Η Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την λειτουργία του Εργαστηρίου Θεατρικής Αγωγής για παιδιά και εφήβους. Η εκπαιδευτική διαδικασία στο Εργαστήρι περιλαμβάνει εκπαιδευτικό δράμα, παιχνίδια, ασκήσεις σωματικού θεάτρου και πολλά άλλα επί μέρους εργαλεία.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές να διερευνήσουν με βιωματικό τρόπο κοινωνικά ζητήματα, ανθρώπινες σχέσεις και ποικίλες καταστάσεις της ζωής. Η αφορμή μπορεί να είναι ένα παραμύθι, ένα ποίημα, ένα μυθιστόρημα, μία ταινία, ένα τραγούδι, ένας πίνακας ζωγραφικής, ένα θεατρικό έργο, ένα ιστορικό γεγονός και άλλα πολλά.

Με τη βοήθεια του θεάτρου οι μαθητές «μπαίνουν» στην ιστορία κάποιου άλλου, απαλλαγμένοι από την εμπλοκή στη δική τους προσωπική ιστορία, βρίσκονται σε έναν προστατευμένο χώρο έρευνας της φύσης του ανθρώπου. Εκεί ο χρόνος τους ανήκει, μπορούν να σταματήσουν οποιαδήποτε στιγμή και μέσα από στοχευμένες δράσεις να επεξεργαστούν τα δεδομένα, να θέσουν ερωτήματα και να προσπαθήσουν να βρουν απαντήσεις. Απαντήσεις προσωπικές και συλλογικές.

Μετέχουν τελικά σε μια δημιουργική εκπαίδευση που αποβλέπει σε οξυμένα πνεύματα, ενεργοποιημένα σώματα, σε δομημένους, ευαισθητοποιημένους και ελεύθερους ανθρώπους που έχουν απόλυτη συνείδηση του εαυτού τους ως αναπόσπαστο κομμάτι του συνόλου.

Σχεδιασμός / Διδασκαλία : Όλγα – Μαρία Αθηναίου

Τα μαθήματα γίνονται ανά ηλικιακή ομάδα κάθε Σάββατο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2107223464  και ηλεκτρονικά στο [email protected]

 

Λίγα λόγια για την Όλγα-Μαρία Αθηναίου

Η Όλγα-Μαρία Αθηναίου είναι ηθοποιός, απόφοιτη της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Θεάτρου Εμπρός. Συνέχισε τις σπουδές της στο εξωτερικό στα εργαστήρια των σκηνοθετών J. Alschitz (ρώσικη σχολή) και P. Zarrilli (ψυχοσωματική λειτουργία του ηθοποιού μέσω ασιατικών πολεμικών τεχνών) και έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων με Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες και ηθοποιούς. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός και υπήρξε σταθερός συνεργάτης της ερευνητικής ομάδας Σημείο Μηδέν και του σκηνοθέτη Σάββα Στρούμπου (Νέος Χώρος Θεάτρου Άττις).

Ειδικεύτηκε στη θεατρική αγωγή για παιδιά και εφήβους μετά από διετή φοίτηση στα σεμινάρια του θεάτρου Πόρτα. Στο Ωδείο Αθηνών είναι υπεύθυνη σχεδιασμού και διδασκαλίας για το Εργαστήρι Θεατρικής Αγωγής, το οποίο λειτουργεί με τη συνεργασία της Δραματικής Σχολής Ωδείου Αθηνών από το 2014.

Διεύθυνση Δραματικής Σχολής Ωδείου Αθηνών

Ρηγίλλης & Βασ.Γεωργίου Β΄ 17-19, 106 75 Αθήνα
(Στάση Μετρό: “Ευαγγελισμός”)

Σύνδεσμοι Δραματικής Σχολής Ωδείου Αθηνών

www.athensconservatoire.gr

Facebook : http://bit.ly/FacebookDramaSchool

Instagram : https://www.instagram.com/athensconservatoir

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES