Προσπαθώντας να κάνω Pole Dancing!(ΒΙΝΤΕΟ)

Βάσως pick

Η πρόσκληση από το vertical wise.gr ήταν προκλητική για να κάνουμε παρέα με τα παιδιά pole dancing και η γνωριμία με το νέο Ολυμπιακό άθλημα εντυπωσιακή και ….πολύ δύσκολη!

Φαίνεται εύκολο ε; Καμία σχέση!Παρέα με την Αλεσσάντρα και την Μαριτίνα βρεθήκαμε στην Νέα Μάκρη και στο στούντιο γυμναστικής της Ελβίρας East Coast Studio.

pole

Δείτε τις φωτο,το βίντεο και την συνέντευξη από τις καταπληκτικές Έλλη Βούλγαρη και Δώρα Χαρισιάδη τις “ψυχές” του Vertical wise και θα καταλάβετε πόσο καταπληκτική εμπειρία ζήσαμε!

1.Τι είναι το Pole Dancing;

Το Pole Dancing έκανε την εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα ως ένα είδος εκγύμνασης και όχι μόνο χορού όπως είχαμε συνηθίσει. Βλέπουμε σήμερα πολλές γυναίκες, άντρες και παιδιά να το προτιμούν ως είδος γυμναστικής. Είναι ένα αποτελεσματικό είδος εκγύμνασης αλλά και μια μορφή τέχνης. Το σύγχρονο Pole, δηλαδή το Pole Fitness, έχει επιρροές από τον σύγχρονο χορό, την ενόργανη και το μπαλέτο.

pole5

2.Πως το pole dancing με ρίζες από τα καμπαρέ του Burlesque καταφέρνει να αλλάζει την νοοτροπία που το βλέπουν πολλοί;

Όντως ισχύει, τα παλιά χρόνια το Pole μπορούσες να το συναντήσεις μόνο στα νυχτερινά μαγαζιά. Η κατεύθυνση όμως που έχει δοθεί από αθλητές ή χορευτές με υπόβαθρο στην ενόργανη γυμναστική, το κλασσικό μπαλέτο κ.α. που είδαν τα οφέλη του και ακολούθησαν επαγγελματικά την γυμναστική στον κάθετο στύλο στο εξωτερικό εδώ και 20 χρόνια είναι προς το fitness.

pole1

3.Τι όφελος έχει μια αθλούμενη κάνοντας poledancing;

  • Βελτιώνει τη μυϊκή δύναμη, την αντοχή και την ευλυγισία
  • Αυξάνει την αυτοπεποίθηση
  • Μειώνει το στρες
  • Βελτιώνει τη στάση του σώματος
  • Συσφίγγει και τονώνει όλο το σώμα
  • Εξαφανίζει την κυτταρίτιδα
  • Προκαλεί καύση θερμίδων και απώλεια πόντων
  • Όλα τα παραπάνω είναι ορατά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα

pole14

4. Μπορεί να κάνει και ένας άντρας ή είναι κατεξοχήν γυναικείο άθλημα;

Φαντάζομαι ότι με ρωτάς γιατί έχεις στο μυαλό σου το Pole σαν έναν αισθησιακό χορό και άρα προτέρημα των γυναικών. Ωστόσο, εάν δεις άντρες αθλητές του pole θα τους ταυτίσεις με αθλητές της ενόργανης. Άρα απαντώντας στην ερώτησή σου αν ένας άντρας μπορεί να κάνει Pole Fitness απαντώ ότι μπορεί και ήδη στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι αθλητές οι οποίοι παίρνουν μέρος και στα πρωταθλήματα που γίνονται κατά καιρούς.

5. Υπάρχει διεθνής ομοσπονδία;

Ναι, υπάρχει διεθνής ομοσπονδία, η IPSF, η οποία κάνει πολλές δράσεις προκειμένου να αναπτύξει το Pole Fitness σε όλο τον κόσμο όπως έγινε και πριν λίγους μήνες στην Ελλάδα όπου με την βοήθειά της ιδρύθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αθλημάτων επί Στύλου.

6. Ακούγεται πως θα γίνει Ολυμπιακό άθλημα ισχύει;

Είναι σε πολύ καλό δρόμο.

7. Γιατί μια μαμά να γράψει το παιδί της;

Μπορεί πολλούς να παραξενεύει το γεγονός ότι γονείς επιλέγουν το Pole Fitiness για τα παιδιά τους κι όμως τα τελευταία 2,5 χρόνια πολλοί είναι εκείνοι που το επιλέγουν ως μία ή την κύρια αθλητική δραστηριότητα του παιδιού τους

Το Pole Fitness συνδυάζει στοιχεία ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής με τον χορό και τα ακροβατικά. Παράλληλα όμως συνδυάζει την άρτια εκγύμναση με τη διασκέδαση και τη χαρά. Στοιχεία που κάνουν τα παιδιά να μην το βαριούνται και να αποτελεί την αγαπημένη τους αθλητική δραστηριότητα. Ακριβώς γιατί είδαμε αυτή την τάση αποφασίσαμε να κάνουμε μια σχετική έρευνα αυτό το καλοκαίρι για το pole στα παιδιά και πως το βλέπουν τα ίδια οι γονείς του και αθλητές οι οποίοι ήταν παλιότερα στην ενόργανη και τον κλασσικό χορό και πλέον αποφάσισαν να ακολουθήσουν το Pole ως κύρια επαγγελματική δραστηριότητά τους. Σκοπός μας στο Vertical Wise ήταν να γνωρίσει ο κόσμος την αθλητική του πλευρά, να το φέρουμε πιο κοντά στον κοσμο και να προάγουμε το Pole Fitness και τα οφέλη του.

pole13

8. Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει ένα παιδί;

Ένα παιδί μπορεί να ξεκινήσει από την ηλικία των 6 ετών.

9. Πόσες φορές πρέπει να κάνει την εβδομάδα;

Από 1 έως 2 φορές την εβδομάδα.

10. Είναι ένα ακριβό άθλημα;

Είναι ένα εξειδικευμένο άθλημα και η τιμή του έχει διαμορφωθεί με βάσει διάφορους παράγοντες όπως την διασφάλιση της ασφαλούς προπόνησης του παιδιού, τα μικρά groups, τη συντήρηση του εξοπλισμού και τις απαιτήσεις του αθλήματος.

11. Υπάρχει Πανελλήνιο πρωτάθλημα;

Ο πρώτος εθνικός αγώνας καθαρά για Pole Fitness, θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου 2017 στην Θεσσαλονίκη. Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανόνες που θέτει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Pole Sports (IPSF) και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Οι νικητές από κάθε κατηγορία θα προκριθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί του χρόνου τον Ιούλιο στην Ολλανδία.

pole12

12. Η Ελλάδα σε τι επίπεδο βρίσκεται; Ποια είναι η καλύτερη αθλήτρια στον κόσμο;

Η Ελλάδα προς τιμήν της διατηρεί ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Υπάρχουν πολλές καταξιωμένες Ελληνίδες αθλήτριες οι οποίες μας εκπροσωπούν επάξια στο εξωτερικό. Μας ρωτάς ποια είναι η καλύτερη αθλήτρια στον κόσμο.. υπάρχουν τόσα πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους πρωταθλήματα στον κόσμο που είναι πραγματικά δύσκολο να πούμε ποια είναι η καλύτερη. Αν όμως θέλεις να το πάμε με νούμερα σύμφωνα με την κατάταξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Pole Sports η πρώτη αθλήτρια στον κόσμο βάσει βαθμολογίας αυτή τη στιγμή είναι η Rafaela Montanaro από την Βραζιλία.

Το VerticalWise.com είναι μία ελληνική πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2015 από την Έλλη Βούλγαρη και τη Δώρα Χαρισιάδη. Είναι ένα website για τα εναέρια ακροβατικά-αθλήματα (aerial silk, aerial hoop, trapeze) και το pole fitness, και αποτελεί διεθνές σημείο αναφοράς για όσους εκπαιδεύονται, προπονούνται, διδάσκουν, διαγωνίζονται και επιχειρούν σε αυτόν το χώρο, και ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το fitness, τη διατροφή, τη ψυχολογία και την ασφάλεια σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό. Σκοπός του είναι να συμβάλει ενεργά στη διάδοση του pole fitness και των εναέριων ακροβατικών και να κάνει γνωστά τα οφέλη τους σε γυναίκες, άντρες και παιδιά. Να μεταλαμπαδεύει τις καλές πρακτικές και την ασφάλεια και να προσφέρει ποιοτικό, μοναδικό περιεχόμενο, με αξία για τον κάθε επισκέπτη του.

Απαντάει η ιδρύτρια του Vertical Wise, Βούλγαρη Έλλη, Certified Pole Fitness instructor και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αθλημάτων επί στύλου.

pole15

Προτείνουμε να λάβεις υπόψη σου και αυτό το άρθρο που αναφέρετε στην επικινδυνότητα και την καταλληλότητα του pole. Δες αν θέλεις να πάρεις κάτι από αυτό http://www.verticalwise.com/erotimata-gia-to-pole-dancing/

Η έρευνα του Vertical Wise: http://www.verticalwise.com/pole-dance-enaeries-drastiriotites-paidia/

Δείτε την 12χρονη Λυδία Καννελοπούλου στην παρουσίαση που κάναμε στο “Έτοιμο το πρωινό”αξίζει!

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES

MORE EDITOR'S ARTICLES

3ο Τουρνουά We Love Basketball for Girls

3ο Τουρνουά We Love Basketball for Girls

Χάσε τα κιλά της εγκυμοσύνης όπως η Amal Clooney!

Χάσε τα κιλά της εγκυμοσύνης όπως η Amal Clooney!

Rio Ferdinand: H τραγική ιστορία του άσου των γηπέδων που έχασε τη γυναίκα του και μεγαλώνει μόνος τα 3 παιδιά του

Rio Ferdinand: H τραγική ιστορία του άσου των γηπέδων που έχασε τη γυναίκα του και μεγαλώνει μόνος τα 3 παιδιά του

Βίκυ Βολονάκη: Στην Αμερική πρώτα είσαι μαθητής –φοιτητής και μετά αθλητής

Βίκυ Βολονάκη: Στην Αμερική πρώτα είσαι μαθητής –φοιτητής και μετά αθλητής

Αγαπώ την αγορά μου..

Αγαπώ την αγορά μου..

Το κολύμπι ενεργοποιεί τον εγκέφαλό μας

Το κολύμπι ενεργοποιεί τον εγκέφαλό μας

Η αγκαλιά της μαμάς και η δύναμή της!

Η αγκαλιά της μαμάς και η δύναμή της!

Kids Yoga στο Revival Detox απο την Αριάδνη Οικονομίδη

Kids Yoga στο Revival Detox απο την Αριάδνη Οικονομίδη

Μια ευχάριστη ανάμνηση απο την Ευρωκλινική Παίδων

Μια ευχάριστη ανάμνηση απο την Ευρωκλινική Παίδων