Μίνι χάρτινες κολοκύθες

Καντο Μονη Σου

Aυτός ο μήνας είναι μια “θεματική” αφορμή για μένα. To halloween έχει θέμα και γι’αυτό μου αρέσει πολύ! Η πρώτη μας κατασκευή είναι μικρά κολοκυθάκια!!!!

Θα βοηθήσει πολύ αν έχετε διακορευτή που κοβει κυκλάκια, ο δικός μου ήταν 2εκ, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καπάκι από μπουκαλάκι και να σχεδιάσετε τους κύκλους. Για κάθε κολοκύθα θα χρειαστούμε 6 πορτοκαλί κυκλάκια, μισό πράσινο κυκλάκι και ένα κοτσανάκι. Eμείς διακοσμήσαμε ένα δεντράκι που είχαμε έτσι και αλλιώς (βοήθησε που ήταν μαύρο)

Όλα μαζί στο βιντεάκι μας 🙂

 

Τέλος για να ξέρουμε τί είναι πια αυτό το halloween, το Βικιπαίδεια μας απαντά:

Το Χάλοουιν (Halloween ή Hallowe’en) είναι γιορτή του δυτικού κόσμου η οποία γιορτάζεται την νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται, κατά κανόνα σε κάτι «τρομαχτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας γλυκά, ενέργεια γνωστή ως “trick or treat” («φάρσα ή κέρασμα»). Η γιορτή αυτή συγχέεται με τις Απόκριες, όμως διαφοροποιείται κατά πολύ από αυτές καθώς το Χάλοουιν έχει περισσότερο μυστικιστική χροιά. Αποτελεί εξέλιξη της αρχαίας Κελτικής γιορτής του Samhain, του θεού του Κάτω Κόσμου. Στη σημερινή της μορφή η γιορτή δεν ασχολείται πια με τα φαντάσματα και τα κακά πνεύματα, αλλά περισσότερο με διασκέδαση, γιορταστικές μεταμφιέσεις και γλυκίσματα. Για τους Κέλτες η μέρα αυτή σημάδευε το τέλος της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα, και ταυτόχρονα η αλλαγή της εποχής ήταν και μια γέφυρα ανάμεσα στον πάνω κόσμο και στον κόσμο των νεκρών. Με την πάροδο των αιώνων η γιορτή πήρε αρχικά Χριστιανικό χρώμα και στη συνέχεια μετασχηματίστηκε από μιά σκοτεινή παγανιστική τελετή σε μέρα χαράς και μεταμφιέσεων, με εύθυμες παρελάσεις και κεράσματα γλυκών σε παιδιά και ενήλικες.

Follow me @instagram | Follow me @Facebook | Follow me @Pinterest

Αγάπη Κανταρτζή
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES