7 καταστάσεις που μία μαμά πρέπει να αντιμετωπίσει μόνη της

Ψυχολογία

4moms team , 08-10-2016

Το να είσαι μαμά δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και όλες μπορείτε να το επιβεβαιώσετε. Ακόμα κι όταν έχεις βοήθεια, το βάρος του να είσαι μαμά είναι μεγάλο, άσχετα αν ταυτόχρονα είναι και το πιο ευχάριστο. Τι συμβαίνει όμως με τις φορές που μία μαμά καλείται να τα βγάλει πέρα μόνη της; Καταστάσεις που φαινομενικά φαίνονται εύκολες και ίσως αστείες όταν τις διηγούνται μετά, αλλά την ώρα που συμβαίνουν στο μυαλό της μαμάς μοιάζουν τεράστια προβλήματα. Ψυχραιμία για να δούμε ποιες είναι αυτές οι στιγμές απόγνωσης!

  1. Όταν το παιδί σας κάθεται στο πάτωμα του σούπερ μάρκετ, του φούρνου, στο πάρκο ή όπου αλλού, φωνάζει, κλαίει και γκρινιάζει κι εσείς ψάχνετε να βρείτε τι φταίει και πως να το ηρεμήσετε. Εκεί η μαμά είναι πραγματικά μόνη της και πρέπει να δράσει μαγικά.
  2. Όταν πρέπει να πάρετε το παιδί από το σχολείο και έχει αφόρητη κίνηση. Μα κανείς δεν μένεις δίπλα από το σχολείο του μικρού;
  3. Όταν σας παίρνουν τηλέφωνο από το σχολείο και πρέπει να πάτε οπωσδήποτε εκεί. Άγνωστο τι θα αντιμετωπίσετε, αφού τελικά βρείτε τρόπο να διακτινιστείτε.
  4. Όταν θηλάζετε και το μωρό έχει πολύ όρεξη τα βράδια, υπάρχει κανείς εθελοντής για παρέα στο ξενύχτι;
  5. Όταν το παιδί έχει βαρεθεί τα πάντα και περιμένει από εσάς να του βρείτε την επόμενη δραστηριότητα. Πολλές φορές αυτή την επιθυμία δεν την εκφράζει ξεκάθαρα κι εσείς πρέπει απλά να την μαντέψετε όπως και τη δραστηριότητα που θα του τραβήξει την προσοχή.
  6. Όταν τα βράδια αναρωτιέστε αν τα κάνετε όλα καλά και κανείς δεν μπορεί να σας δώσει την επιβεβαίωση που χρειάζεστε.
  7. Όταν κοιτάζεστε στον καθρέφτη και απλά δεν θυμάστε πως ήταν το πρόσωπό σας πριν τη μητρότητα.
4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES