Τελικά κάνει καλό στον οργανισμό μας η στέβια; Πρέπει να την προτιμούμε;

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Η στέβια έχει αντικαταστήσει πλήρως τη ζάχαρη για πολλούς απο εμάς και γι΄αυτό το λόγο είπαμε να μάθουμε περισσότερα!

Ρωτήσαμε την  διατροφολόγο Άρτεμις Ζερδελή περί στέβιας λοιπόν και δείτε τι μας απάντησε:
1)Aπό που προέρχεται η στέβια;

Η στέβια, είναι μία γλυκαντική ουσία που τα τελευταία χρόνια διαδίδεται όλο και περισσότερο η χρήση της ενάντια στην ζάχαρη .Προέρχεται από τα φύλλα ενός φυτού με προέλευση από τη Βραζιλία και την Παραγουάη το οποίο περιέχει την γλυκαντική ουσία στεβιόζη.H χρήση του αρχικά ξεκίνησε από τους κατοίκους της Παραγουάης και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει συστηματική η χρήση της έναντι της ζάχαρης και άλλων γλυκαντικών ουσιών.

2)Έχει θερμιδικό περιεχόμενο;

Η στέβια έχει μηδενικές θερμίδες και αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να μειώσουν το θερμιδικό τους ισοζύγιο και να χάσουν βάρος. Ακόμη ,αποδίδει έως και 200 φορές πιο γλυκιά γεύση από την ζάχαρη.

3)Μπορώ να χρησιμοποιήσω αντί για ζάχαρη στη ζαχαροπλαστική;

Η απάντηση είναι ναι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στέβια αντί για ζάχαρη σε γλυκά καθώς είναι ανθεκτική σε ψηλές θερμοκρασίες. Απλά πρέπει να τη χρησιμοποιείστε σε μικρότερη ποσότητα. Η αναλογία είναι ένα γραμμάριο στέβια προς 8-12 ζάχαρης.

4)Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από διαβητικούς;

Η απάντηση είναι ναι. Η στέβια δεν περιέχει υδατάνθρακες με αποτέλεσμα να μην επηρεάζει τη γλυκόζη στο αίμα. Παρόλ’αυτά πάντα να παίρνετε την γνώμη ειδικού γιατρού.

5)Είναι ασφαλής για την υγεία;

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων, η Κοινή Επιστημονική Επιτροπή του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα Πρόσθετα των Τροφίμων, η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιολογούν θετικά την ασφάλεια της και τη χρήση της.

 

Μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις σας για την διατροφολόγο Άρτεμις Ζερδελή στο allmoms@4moms.gr

ή στη σελίδα της:

.https://www.facebook.com/%CE%86%CF%81%CF%84%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CF%82-

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Απο το παρκέ του γηπέδου στο παρκέ του σπιτιού μου…. Με τον Γιάννη και τα δίδυμα Γιώργο και Μαριτίνα έχω καταφέρει να συνεχίσω να αθλούμαι καθημερινά. Κάνω πρωταθλητισμό στη ζωή παρέα με τον άντρα μου τον Αντώνη που υπεραγαπώ. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα και προσπαθώ να προσαρμόζομαι παντού. Το μότο μου είναι “‘Ολα καλά θα πάνε, όλα θα γίνουν…”