Τάρτα κοτόπουλο με μανιτάρια

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Μη κάνεις κάθε φορά το κλασσικό κοτόπουλο,δοκίμασε να ξαφνιάσεις τους δικούς σου με μια ωραία τάρτα κοτόπουλο,είμαι σίγουρη ότι θα γίνει ανάρπαστη..

ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτομα)

ΓIA TH ZYMH

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουτ. σούπας νερό
  • ελάχιστο αλάτι

ΓIA TH ΓEMIΣH

  • 1 κοτόπουλο ψητό ή βραστό χωρίς κόκαλα
  • ½ πακέτο μανιτάρια λευκά
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι φέτα χοντροκομμένη
  • 2 αβγά
  • ½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
  • ελάχιστη κανέλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι για το άλειμμα της ταρτιέρας

Εκτέλεση

Tρίβουμε με το χέρι μας το βούτυρο με το αλεύρι σε ένα μπολ μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα. Προσθέτουμε νερό και αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική. Aνοίγουμε σε φύλλο, λαδώνουμε την ταρτιέρα και το απλώνουμε έτσι ώστε να προεξέχει. Tρυπάμε παντού με ένα πιρούνι. Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τα μανιτάρια κομμένα σε φετάκια με λίγο αλάτι, σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν. Aνακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης σε μπολ και τα απλώνουμε πάνω στη ζύμη. Kόβουμε όση περισσεύει ή τη γυρίζουμε προς τα μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC μέχρι να ροδίσει.

Καλή όρεξη!

 

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Απο το παρκέ του γηπέδου στο παρκέ του σπιτιού μου…. Με τον Γιάννη και τα δίδυμα Γιώργο και Μαριτίνα έχω καταφέρει να συνεχίσω να αθλούμαι καθημερινά. Κάνω πρωταθλητισμό στη ζωή παρέα με τον άντρα μου τον Αντώνη που υπεραγαπώ. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα και προσπαθώ να προσαρμόζομαι παντού. Το μότο μου είναι “‘Ολα καλά θα πάνε, όλα θα γίνουν…”