Γιατί ο μικρός πρίγκιπας Τζορτζ φοράει μόνο κοντά παντελονάκια?

Διασημοι

Κάθε φορά που το πριγκιπικό ζεύγος Γουίλιαμ και Κέιτ εμφανίζονται με τα παιδιά τους, οι φωτογραφίες τους κάνουν τον γύρω του κόσμου. Τα μικρά πριγκιπόπουλα είναι μερικά απο τα πιο αναγνωρίσιμα μωρά του πλανήτη. Εγώ όταν βλέπω τις φωτογραφίες τους πάντα αναρωτιέμαι για ένα πράγμα όσον αφορά το στυλ του Τζόρτζ και είναι ότι πάντα φοράει κοντά παντελονάκια.

Την απορία μου την έλυσε ένα άρθρο του Βρετανικού περιοδικού Harpers Bazaar.

Υπάρχει μια παράδοση ανάμεσα στην ανώτερη τάξη, την αριστοκρατία και των απογόνων με βασιλικό αίμα, να ντύνουν τα νεαρά αγόρια με σορτς. Για εκείνους εωρείται αναμφισβήτητα “νεοπλουτίστικο” να φορούν τα αγορια τους με παντελόνια.

Ο William Hanson, ειδικός σε εθιμοτυπικά θέματα της Μεγάλης Βρετανίας δήλωσε ότι είναι πολύ Αγγλικό να φορούν τα αγόρια κοντά παντελόνια. Τα παντελόνια είναι για τα μεγαλύτερα αγόρια και τους άνδρες, ενώ τα σορτς στα νεαρά αγόρια είναι μια σιωπηλή ένδειξη της τάξη που υπάρχει στην Αγγλία. Παρόλο που οι εποχές αλλάζουν, η επιλογή παντελονιού σε ένα μικρό αγόρι θεωρείται αρκετά μικροαστική. Και καθώς η αριστοκρατία και η βασιλεία σέβονται τον εαυτό τους, δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει τα έθιμα και η Δούκισσα του Cambridge.

Η παράδοση λέει ότι ένα αγόρι μπορεί να φορέσει παντελόνι όταν γίνει περίπου οκτώ ετών, εξηγεί ο Hanson. Αυτό ιστορικά, χρονολογείται από τον δέκατο έκτο αιώνα. Το ίδιο ισχύει και με τα φορέματα στα αγόρια. Στο παρελθόν τα αγόρια φορούσαν φορέματα για ένα ή και δύο χρόνια (τις γνωστές σε εμάς φουστάνες που φορούν στις βαπτίσεις).

Η σύγχρονη συνήθεια των οικογενειών της ανώτερης τάξης είναι να επιλέγουν να ντύνουν τα αγόρια τους με σορτς καθώς επιθυμούν να τους θυμίζουν σκόπιμα μια άλλη εποχή. Η Βρετανική ανώτερη τάξη είναι πάντα πρόθυμη να διατηρεί την παράδοση, και αυτό σιωπηλά σηματοδοτεί το έξω από τους υπόλοιπους.

Αν και στην περίπτωση της Βασιλικής οικογένειας όλοι πιστεύουν ότι δεν το κάνουν για αστικούς λόγους αλλά μόνο για λόγους παράδοσης…

prince-george-5

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES