EchoHealth: Το εξειδικευμένο ιατρείο υπερήχων για παιδιά και ενήλικες

Υγεία

4moms team , 03-10-2016

Το Echohealth, εξειδικευμένο ιατρείο υπερήχων για παιδιά και ενήλικες, ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούνιο του 2015. Ο ειδικευμένος ακτινοδιαγνωστής Θέμης Σπυριδόπουλος, έπειτα από την παραμονή του ως επιμελητής στο Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, όπου είχε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί διαγνωστικά πολύ μεγάλο αριθμό παιδιατρικών περιστατικών, είτε σε τακτική βάση (προγραμματισμένα ραντεβού) είτε ως επείγοντα περιστατικά στο πλαίσιο της 24ωρης εφημερίας του νοσοκομείου, δημιούργησε το ιατρείο υπερήχων Echohealth στο κέντρο της Αθήνας (Σπύρου Μερκούρη 56, Παγκράτι).

Το ιατρείο Echohealth είναι εξειδικευμένο στην αποκλειστική διενέργεια υπερήχων σώματος και triplex για παιδιά και ενήλικες. Ειδικότερα, μπορεί να υποστηρίξει μια σειρά από ιατρικές εξετάσεις που αφορούν υπερήχους σε νεογνά, βρέφη και παιδιά: εγκεφάλου και ισχίων σε νεογνά- βρέφη, κοιλίας, οισοφάγου-στομάχου (ΓΟΠ), σπονδυλικής στήλης, νεφρών-ουρητήρων-κύστεως (ΝΟΚ), μήτρας- ωοθηκών, μαστών, τραχήλου, θυρεοειδούς, μαλακών μορίων, μυοσκελετικού συστήματος- αρθρώσεων, triplex καρωτίδων, αρτηριών και φλεβών άνω και κάτω άκρων κ.ά. Είναι εξοπλισμένο με σύγχρονης τεχνολογίας σύστημα υπερήχων LOGIQ της GE, που διαθέτει ειδικά λογισμικά και ειδικές κεφαλές για εξετάσεις υπερήχων σε βρέφη και παιδιά.

Τα παιδιά δεν είναι μικροί ενήλικες! Η προσέγγισή τους με απεικονιστικές διαγνωστικές μεθόδους διαφέρει. Το EchoΗealth είναι σε θέση να παρέχει μια σειρά από εξειδικευμένους υπερήχους, κάνοντας τα παιδιά να αισθάνονται άνετα και ασφαλή σε ένα οικείο και φιλικό περιβάλλον. Δίνοντας μεγάλη έμφαση στο ιστορικό του παιδιού και της οικογένειας, το Echohealth προσφέρει άμεση, έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση. Με ειδικά διαμορφωμένους χώρους για τη δημιουργική απασχόληση και τη φροντίδα των παιδιών, δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να έχουν άμεση και προσωπική επικοινωνία με την ομάδα του Echohealth. Ειδικότερα, στο ιατρείο EchoHealth υπάρχει ξεχωριστός, ειδικά διαμορφωμένος χώρος (Baby Room) για το θηλασμό του βρέφους από τη μητέρα του. Με τον τρόπο αυτό, συμμετέχουμε ενεργά στην κοινή προσπάθεια προαγωγής του μητρικού θηλασμού, καθώς το ιατρείο υπερήχων EchoHealth αποτελεί φιλικό χώρο προς τις μητέρες που θηλάζουν.

Η μέχρι τώρα κλινική εμπειρία του Θέμη Σπυριδόπουλου που ηγείται της ομάδας του Echohealth, το επιστημονικό του ενδιαφέρον στην παιδοακτινολογία και η δυνατότητα της άμεσης συνεργασίας με τους παιδιάτρους, τους παιδοχειρουργούς, τους παιδονευρολόγους, τους παιδο-ορθοπαιδικούς και λοιπές εξειδικεύσεις της παιδιατρικής αποτέλεσε σημαντικό ερέθισμα για τον εξατομικευμένο απεικονιστικό έλεγχο των μικρών ασθενών του ιατρείου. Το υπερηχογράφημα λόγω της μη επιβάρυνσης με ακτινοβολία αποτελεί την πλέον εφαρμοζόμενη μέθοδο για την απεικονιστική διαγνωστική προσπέλαση σε βρέφη και παιδιά. Πρόκειται επίσης για μια φιλική και ανώδυνη εξέταση για τον ασθενή κάθε ηλικίας. Όταν διενεργείται σε συνδυασμό με τη γνώση του ιατρικού ιστορικού, της κλινικής εξέτασης από τον θεράποντα ιατρό, των συμπτωμάτων που ενοχλούν τον ασθενή, το υπερηχογράφημα μπορεί να αναδείξει σε πρώιμο στάδιο ευρήματα, η γνώση των οποίων μπορεί να επηρεάσει τη θεραπευτική αντιμετώπισή του.

Το Echohealth διαθέτει την εμπειρία, τη γνώση, τη μέθοδο και την προσέγγιση που χρειάζεται μια διαγνωστική εξέταση υπερήχων και είναι σε θέση να προσφέρει υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες, που εξατομικεύονται στον κάθε εξεταζόμενη/-η.

Περισσότερα για το Echohealth και τις υπηρεσίες που προσφέρει θα βρείτε στον διαδικτυακό τόπο www.echohealth.gr και στη σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/Echohealth-1533967026911089/
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] για περαιτέρω διευκρινίσεις. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν μαζί μας για τυχόν συμβουλές. Η ομάδα μας είναι πρόθυμη να απαντήσει στις απορίες σας. Διαβάστε ΕΔΩ κάποια σχόλια για το Echohealth και τον ειδικευμένο ακτινοδιαγνωστή κ. Θέμη Σπυριδόπουλο.

echohealth logo

ECHOHEALTH

Σπύρου Μερκούρη 56, Παγκράτι (Στάση ΜΕΤΡΟ: Ευαγγελισμός), τηλ. 210 72 37 476
Ωράριο λειτουργίας (κατόπιν τηλ. ραντεβού)
Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00-13:00 και 16:00-21:00

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΜΗ ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟ

Ο Θέμης Σπυριδόπουλος αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 2000. Εργάστηκε στην Ιατρική Σχολή ως έμμισθος ιατρός-ερευνητής σε προγράμματα πρόληψης ατυχημάτων σε παιδιά, καθώς και σε ερευνητικά προγράμματα με θέμα την καρκινογένεση και την πρόληψή της (2002-2005). Ειδικεύτηκε στην Ακτινοδιαγνωστική στο Β΄ Εργαστήριο Ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν» (2010), με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απεικόνιση παίδων. Το 2008 απέκτησε τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στην Επεμβατική Ακτινολογία. Το 2012 υποστήριξε το διδακτορικό του (Συσχέτιση του καρκίνου νεφρού με τις ορμόνες του λιπώδους ιστού και το σύστημα των σωματομεδινών) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 2011 έως το 2015, εργάστηκε ως Επιμελητής στο Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Είναι επίσης ειδικός συντάκτης σε θέματα εκπαίδευσης στον τομέα της Παιδοακτινολογίας στο επιστημονικό περιοδικό της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών. Παράλληλα, ως συνεργάτης της Μονάδας Παιδοακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν» συμμετέχει από το 2012 ως διδάσκων στο κατ’ επιλογή μάθημα της Παιδοακτινολογίας, σε προπτυχιακούς φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Πρόσφατως μετέχει στο ιατρικό επιστημονικό δυναμικό του πολυτομικού αξονικού τομογράφου του στο Νοσοκομείο “Ευγενίδειο”.

Από τον Ιούνιο του 2015 διατηρεί στο κέντρο της Αθήνας το εξειδικευμένο ιατρείο υπερήχων Παίδων και Ενηλίκων EchoHealth, με στόχο την εξατομικευμένη παροχή υψηλού επιπέδου εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών.

More info: www.echohealth.gr

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES