8 λόγοι που είστε πάντα φουσκωμένες

Υγεία

4moms team , 03-10-2016

Η αίσθηση του φουσκώματος αναμφίβολα σου προκαλεί μία αμηχανία και δεν σε αφήνει να νιώσεις καλά με το σώμα σου. Αυτή η αίσθηση έχει επιπτώσεις και στη διάθεσή σου, αφού ένα φούσκωμα μπορεί να σε κάνει κακόκεφη αλλά και να σου αφαιρέσει όλη την ενέργεια και την καλή διάθεση. Τι όμως προκαλεί αυτό το φούσκωμα; Γιατί για να το αντιμετωπίσεις χρειάζεται πρώτα να βρεις την αιτία.

1.     Το γεγονός ότι όταν ξυπνάτε πάτε κατ’ ευθείαν στο μπάνιο και μετά αισθάνεστε καλύτερα εξηγεί τα πάντα. Τυχόν μικροπροβλήματα, ο οργανισμός θέλει να τα αποβάλλει και εσύ πρέπει να τον ακούσεις. Αν δεν μπορείς να το κάνεις αμέσως μόλις ξυπνάς, τότε φρόντισε να πάρεις το κατάλληλο πρωινό που θα σε βοηθήσει.

2.     Καταναλώνετε περισσότερες φυτικές ίνες απ’ όσες πρέπει. Σίγουρα βοηθούν στην καλύτερη χώνεψη αλλά όταν γίνεται υπερ-πρόσληψη ο οργανισμός αρχίζει και ζητά περισσότερο νερό και το φούσκωμα είναι αναπόφευκτο.

3.     Αν έχετε αλλεργίες ή δυσανεξίες σε συγκεκριμένες τροφές, όπως για παράδειγμα στη λακτόζη, το φούσκωμα είναι ένα από τα αποτελέσματα. Ακόμα κι αν μέχρι τώρα δεν έχετε παρατηρήσεις κάτι τέτοιο, πρέπει να ξέρετε ότι οι αλλεργία και η δυσανεξία μπορούν αν εμφανιστούν και σε μεγαλύτερες ηλικίες.

4.     Αν πίνετε καφέ και νιώθετε φουσκωμένη τότε είναι πιθανό να σας πειράζουν οι γλυκαντικές ουσίες που βάζετε στον καφέ.

5.     Η μεγάλες ποσότητες αλατιού είναι γνωστό ότι δεν κάνουν καθόλου καλό στον οργανισμό και το φούσκωμα είναι ένα από τα συμπτώματα που πιθανόν θα παρατηρήσετε αν τρώτε πολύ αλατισμένα φαγητά ή πολλά αλμυρά τρόφιμα.

6.     Όταν τρώτε γρήγορα, η φουσκωμένη κοιλιά είναι σχεδόν βέβαιο αποτέλεσμα. Όταν η διαδικασία του φαγητού τελειώνει στο πι και φι, ο οργανισμός δεν προλαβαίνει να αντιδράσει και να δράση όπως χρειάζεται και πολλές διαδικασίες επιταχύνονται με αποτέλεσμα ένα ενοχλητικό φούσκωμα.

7.     Μπορεί να πίνετε σόδα γιατί θέλετε να ξεφουσκώσετε ή να χωνέψετε πιο εύκολα το φαγητό αλλά αν το παρακάνετε τότε πετυχαίνετε το αντίθετο αποτέλεσμα. Με μέτρο τα ανθρακούχα!

8.     Δεν κινήστε αρκετά μέσα στη μέρα κι αυτό εκτός από τις τόσες αρνητικές επιδράσεις που ήδη ξέρετε ότι έχει στην υγεία σας μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα. Ο οργανισμός θεωρεί την κίνηση φυσιολογική κι όταν δεν του την προσφέρετε τότε έχει κι αυτός τους δικούς του τρόπους να αντιδρά. Δείτε το σαν ένα σημάδι για να σηκωθείτε επιτέλους από την καρέκλα!

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES