Το πιάτο της ημέρας: Πέννες με μελιτζάνα και τυρί κρέμα

Μαγειρευουμε

4moms team , 27-09-2016

”Τι να μαγειρέψω σήμερα;”Αυτή είναι η ερώτηση που συχνά μία μαμά κάνει στον εαυτό της. Και για να είστε όλες συνεπείς ως μαμάδες, ακόμα κι όταν δεν έχετε χρόνο για μαγείρεμα σκέφτεστε πως θα κάνετε το καλύτερο δυνατό φαγητό, δηλαδή να είναι υγιεινό αλλά να αρέσει και στα παιδιά. Βρήκαμε λοιπόν έναν ιδανικό και πολύ εύκολο συνδυασμό για να δοκιμάσετε: Πέννες με μελιτζάνα και τυρί κρέμα! Είναι πεντανόστιμο και τα παιδιά πιθανότατα να μην καταλάβουν την μελιτζάνα στη γεύση.

Υλικά:

500 γρ. πέννες
2 μέτριες μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους
½ φλ. ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
Ένα κουτί φρέσκο συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
Ψιλοκομμένoς φρέσκος βασιλικός και μαϊντανός
Ψιλοκομμένο φρέσκο
120 γρ. τυρί κρέμα της αρεσκείας σας
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τριμμένη παρμεζάνα

Διαδικασία:

Κόβετε τις μελιτζάνες σε κομμάτια και τις βάζετε σε ένα βαθύ σκεύος. Τις αλατίζετε και γεμίζετε το σκεύος με νερό. Αφήνετε για μισή ώρα και στη συνέχεια τις στραγγίζετε και τις πιέζετε με τα χέρια για να φύγει το αλατόνερο. Έτσι θα έχουν ξεπικρίσει.

Βάζετε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί ρίχνετε τους κύβους της μελιτζάνας. Ανακατεύετε μέχρι να πάρουν χρώμα και μετά από 15 λεπτά τις βάζετε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο λάδι ρίχνετε το βασιλικό, τον μαϊντανό και το σκόρδο. Ανακατεύετε, αφήνετε να μαραθούν για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια βάζετε ξανά μέσα τις μελιτζάνες. Ρίχνετε αλάτι, φρέσκο πιπέρι, το χυμό ντομάτας και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει σε χαμηλή φωτιά.

Βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες και όταν θα είναι έτοιμες τις σουρώνετε. Αφαιρείτε το τηγάνι με τη σάλτσα από το μάτι, ρίχνετε μέσα τις πένες και ανακατεύετε. Τέλος, προσθέτετε το τυρί κρέμα που έχετε επιλέξει καθώς και λίγη τριμμένη παρμεζάνα και το γεύμα είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES