Βούτυρο με σκόρδο & θυμάρι

Μαγειρευουμε

 

Είναι μια εύκολη συνταγή και καταπληκτική ιδέα για να συνοδεύσετε τα κρέατα σας. Το αρωματισμένο βούτυρο θα δώσει άλλη γεύση στο μπιφτέκι ή η μπριζόλα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το θυμάρι με όποιο μυρωδικό σας αρέσει. Εάν σας αρέσουν τα καυτερά μπορείτε να βάλετε τσίλι.

Υλικά

Σκελίδες από ένα σκόρδο

Ελαιόλαδο

600 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ. σούπας ψιλοκομμένο θυμάρι

χοντρό αλάτι

Βάλτε τις σκελίδες σκόρδου σε ένα τηγάνι και αρκετό λάδι για να τις καλύψετε. Σε χαμηλή φωτιά αφήστε τες να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν (περίπου 30 λεπτά). Βγάλτε με μια τρυπητή κουτάλα κάθε σκελίδα και πολτοποιήστε τες στο μούλτι. Αφαιρέστε το παραπανίσιο λάδι.

Βάλτε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου στο μούλτι και χτυπήστε το έως ότου γίνει μαλακό και κρεμώδες. Προσθέστε 1/4 φλυτζανιού πουρέ σκόρδου (εάν σας περισσέψει κρατήστε το για να αλείψετε ψωμί), το θυμάρι και λίγο αλάτι. Ανακατέψτε έως ότου αναμειχθούν καλά τα υλικά. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι εάν χρειάζεται.

Βάλτε το στο ψυγείο να σκληρύνει λίγο. Αφού σκληρύνει τόσο όσο χρειάζεται για να το βάλουμε σε ένα αλουμινόχαρτο να το τυλίξουμε σε ρολό και να το ξαναβάλουμε στο ψυγείο. Διατηρείτε 1 εβδομάδα στο ψυγείο και έως 6 μήνες στην κατάψυξη.

 

 

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES