Πώς θα απολυμάνεις το smartphone σου

Σπιτι

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ένα κινητό είναι 18 φορές πιο βρόμικο από μία… δημόσια τουαλέτα. Ταυτοχρόνως, όμως τα τηλέφωνα μπορούν εύκολα να χαλάσουν από τα κοινά καθαριστικά προϊόντα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν τρόποι να καθαρίσεις το δικό σου χωρίς να το χαλάσεις. Ιδού τρεις που – λογικά – θα σε καλύψουν:

Η λύση της Apple

Η λύση που προτείνει η Apple, είναι η λιγότερο αποτελεσματική. Αυτή δεν είναι άλλη από το να καθαρίσεις το iPhone με μία απαλή πετσέτα. Η Apple συνιστά να μείνεις μακριά από τα σπρέι, τα καθαριστικά τζαμιών και άλλα καθαριστικά που χρησιμοποιούμε στο σπίτι, γιατί μπορεί να καταστρέψουν την οθόνη. Το πρόβλημα με τη λύση της Apple είναι ότι τα κινητά δεν απαλλάσσονται από τα ανεπιθύμητα βακτήρια.

H μέθοδος DIY

Μία πιο αποτελεσματική λύση, που όμως δεν είναι τόσο ασφαλής για το τηλέφωνό σου, είναι να φτιάξεις ένα μείγμα από 40% καθαρό οινόπνευμα και 60% νερό. Καθάρισε το καπάκι του τηλεφώνου με το μείγμα χρησιμοποιώντας μία πετσέτα μικροϊνών, ενώ για το εσωτερικό μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπατονέτες. Ωστόσο, το μείγμα μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην οθόνη – μείνετε μακριά της και περιορίσου στα υπόλοιπα.

Η μέθοδος με υπεριώδες φως (UV)

Η μόνη μέθοδος που είναι και αποτελεσματική και ασφαλής είναι τα προϊόντα με υπεριώδες φως. Υπάρχουν συσκευές φέρνουν το τηλέφωνό σου σε τέτοια θερμοκρασία, ώστε τα βακτήρια να «πεθάνουν» ενώ το smartphone θα παραμείνει ασφαλές. Ωστόσο, οι συσκευές αυτές είναι αρκετά ακριβές. Ενδεικτικά, μία μπορεί να κοστίσει τα 50-60 δολάρια.

Το TechInsider ετοίμασε κι ένα video που τα εξηγεί καλύτερα όλα αυτά:

 

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES