Η ανάμνηση της χειρότερης γέννας που έχετε ακούσει ποτέ

SOUL by ΒΙΒΗ

Είσαι 23 ετών απο την Αγγλία και βρίσκεσαι ένα καυτό καλοκαίρι σε ένα ελληνικό νησί.

Ερωτεύεσαι κεραυνοβόλα και παντρεύεσαι τον τρελό νησιώτη Έλληνα.

Μένεις έγκυος και περιμένεις το πρώτο σου παιδί σε μια χώρα που ποτέ δεν φαντάστηκες ότι θα γίνει το σπίτι σου, δεν καταλαβαίνεις τίποτα απο την γλώσσα και την κουλτούρα των ανθρώπων, αλλά ο έρωτας αρκεί για να ζείς την απόλυτη ευτυχία.

Αυτή είναι η ιστορία της φίλης μου της Κάρεν που ποτέ δεν είχε φανταστεί τι θα συμβεί μετά την γέννηση της κόρης της και πόσο θα επηρέαζε μετέπειτα την ζωή της.

Βρίσκει ένα γιατρό που μιλάει αγγλικά και η εγκυμοσύνη προχωράει κανονικά. Στον όγδοο μήνα ο σύζυγος της και όλη του η οικογένεια επιμένουν να αλλάξει γιατρό και να επισκεφθεί έναν δικό τους άνθρωπο που μόλις επέστρεψε απο το εξωτερικό και μπορεί να την ξεγεννήσει στο νησί.

Εκείνη μικρή και άβουλη ακολουθεί την επιθυμία τους αν και μέσα της ένιωθε ότι αυτή δεν ήταν η σωστή επιλογή.

Μετά απο πολλές ώρες προσπάθειας και σχεδόν ανύπαρκτη διαστολή αποφασίζουν να γίνει η καισαρική. Φέρνει στον κόσμο ένα πανέμορφο κοριτσάκι που θα πεινάσει πολύ εκείνη την πρώτη εβδομάδα της ζωής του…

Η στρατηγική του γιατρού είχε ως εξής:

Η λεχώνα δεν έπρεπε να φάει τίποτα για μια εβδομάδα!!!!

Ναι καλά διαβάσατε, δεν την άφησαν να φάει τίποτα για μια εβδομάδα. Το πως θα εμφανιζόταν το γάλα στο στήθος της για να τάισει το μωρό της χωρίς φαγητό είναι ένα τεράστιο ερωτηματικό για όποιον το ακούει. Όπως θα φαντάζεστε το μωρό φυσικά και έκλαιγε ασταμάτητα σε όλη την διάρκεια αυτής της “καταραμμένης” εβδομάδας.

Και δεν είναι αυτό το χειρότερο μέρος της ιστορίας…

Μετά την καισαρική μπήκε ο γιατρός στο δωμάτιο της Κάρεν και της τοποθέτησε πάνω στην κοιλιά ένα σακί με άμμο. Η τεχνική αυτή που δεν την βρήκα πουθενά γκουγκλάροντας, ισχυρίστηκε ότι θα βοηθούσε τα όργανα να επανέλθουν στην θέση τους πολύ γρήγορα.

Το αποτέλεσμα αυτής της τεχνικής ήταν να γίνουν όλα τα όργανα σαλάτα και να της δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα υγείας στη συνέχεια.

Σε μια κρίση του εντέρου σε ένα ταξίδι της στην Γερμανία, οι γιατροί φρίκαραν με αυτό που αντίκρισαν και για να της δώσουν κουράγιο της είπαν ότι έχουν δεί και χειρότερα.

Μια γυναίκα απο την Τουρκία, μετά απο μια παρόμοια τεχνική, δεν μπόρεσε ποτέ να ξαναφάει στερεα τροφή….

Image Credits: Birth (Cyrus) painting by Damien Hirst

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES