Αργείτε καθημερινά στο σχολείο;

By  |  1 Comment
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Αν συνηθίζετε να φτάνετε αργοπορημένα στο σχολείο, δοκιμάστε τα παρακάτω tips μήπως βελτιωθεί η κατάσταση:

1. Εάν το παιδί σας είναι στο δημοτικό σχολείο, θα πρέπει σίγουρα να κοιμάται 10-11 ώρες κάθε βράδυ. ‘Οσο νωρίτερα πηγαίνει στο κρεβάτι τόσο πιο εύκολα θα ξυπνάει.

2. Ρωτήστε το παιδί σας αν υπάρχει κάποιος λόγος που δεν θέλει να πάει στο σχολείο. Ένας νταής στο χώρο του σχολείου, κακή επίδοση σε κάποιο μάθημα ή κάποια άλλη ενοχλητική κατάσταση μπορεί να είναι ο λόγος που δεν θέλει να σηκωθεί από το κρεβάτι.

3. Προσφέρετε ένα ”δώρο” που θα αξίζει, για να το κάνει να σηκωθεί απο το κρεββάτι! Το αγαπημένο του πρωινό ή ντόνατ για το Σαββατοκύριακο μπορεί να είναι ακριβώς το κίνητρο που χρειάζεται.

4. Δοκιμάστε ένα ντους το πρωί. Σηκώστε το παιδί σας από το κρεβάτι και οδηγήστε το στο ντους. Θα το βοηθήσει σίγουρα να ξυπνήσει.

5. Να είστε σταθερή κάθε μέρα. Εξηγήστε του ότι δεν μπορεί να πηγαίνει όποτε επιλέγει στο σχολείο, είναι απαραίτητο!!

6. Αφήστε το παιδί σας να επιλέξει τι θέλει να φορέσει, αλλά όχι τι ώρα θα σηκώνεται.

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Απο το παρκέ του γηπέδου στο παρκέ του σπιτιού μου…. Με τον Γιάννη και τα δίδυμα Γιώργο και Μαριτίνα έχω καταφέρει να συνεχίσω να αθλούμαι καθημερινά. Κάνω πρωταθλητισμό στη ζωή παρέα με τον άντρα μου τον Αντώνη που υπεραγαπώ. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα και προσπαθώ να προσαρμόζομαι παντού. Το μότο μου είναι “‘Ολα καλά θα πάνε, όλα θα γίνουν…”