Έκανα πελματογράφημα στα παιδιά. Δείτε το γιατί!

Βάσως pick

Έχετε παρατηρήσει πως βαδίζουν τα παιδιά σας; Σας παραπονιούνται πως πονούν οι φτέρνες τους, η μέση τους ή βγάζουν κάλους στα μετατάρσια των ποδιών; Μην το προσπεράσετε!

Κάντε ένα πελματογράφημα!

Κάπως έτσι κι εγώ,μετά απο παράπονο του γιού μου ότι τον πονούν οι φτέρνες του, του έκανα ένα πελματογράφημα, προκειμένου να βαδίζει σωστά και να τρέχει χωρίς επιβάρυνση και πόνο στα πόδια του.

Το αποτέλεσμα ήταν να κάνουμε όλη η οικογένεια διότι όλοι συνειδητοποιήσαμε πως κάποια πονάκια της μέσης ή των γονάτων ίσως να προέρχονται απο το λάθος τρόπο που τρέχουμε ή περπατάμε!!

Ο Νίκος Καλαμάρας και το Health Step πρωτοπορεί στους ιατρικούς ψηφιακούς πελματογράφους σε ανάλυση 2D και 3D.Ήταν ο πλέον κατάλληλος για να κάνουμε πελματογράφημα αλλά και να τον ρωτήσουμε όλα όσα θα θέλαμε να μάθουμε για αυτή την εξέταση!

Κατά την διάρκεια της εξέτασης τον “βομβάρδισα” με ερωτήσεις!

Δείτε τι μου απάντησε:

1.Τι είναι το πελματογράφημα;

Tο πελματογράφημα είναι μια εξέταση που αναλύει την κατανομή των πιέσεων κατά τη στάση και τη βάδιση, αποτυπώνοντας ψηφιακά τη μορφολογία του πέλματός μας. Δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τις παθήσεις των κάτω άκρων. Πρόκειται για μια συσκευή με χιλιάδες αισθητήρες, οι οποίοι καταγράφουν τις πιέσεις που ασκούνται σε κάθε σημείο του πέλματος, όταν αυτό βρίσκεται σε επαφή με την επιφάνειά της.

health

2.Απο ποιά ηλικία πρέπει να ξεκινήσουμε να κάνουμε;

Στις σημερινές, σύγχρονες κοινωνίες είναι πολύ σημαντικό να έχουν οι ειδικοί επιστήμονες στα χέρια τους ένα τουλάχιστον πελματογράφημα από την ηλικία των 5-6 ετών για την ψηφιακή “χαρτογράφηση” των πελμάτων των παιδιών με σκοπό την πρόληψη τυχόν μελλοντικών παθολογικών καταστάσεων.Είναι εύκολη, ευχάριστη (μπορεί να τη δει σαν παιχνίδι) και απολύτως ακριβής.

3.Ποιά είναι τα σημάδια που δείχνουν πως πρέπει να κάνουμε πελματογράφημα;

Ο ορθοπεδικός ή ο φυσικοθεραπευτής που σας παρακολουθεί, εάν εκτιμήσει ότι έχετε κάποιο πρόβλημα που προκαλεί ασυμμετρία στις δυνάμεις που ασκούνται στο σκελετό σας όταν περπατάτε ή στηρίζετε τον κορμό σας.

4.Είναι επίπονη εξέταση;

Το πελματογράφημα είναι μια εύκολη και ανώδυνη διαδικασία που δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τις παθήσεις των κάτω άκρων.Πολύ σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως δεν υπάρχει ακτινοβολία .Mε τα πέλματα που θα κατασκευαστούν ειδικά για τις ανάγκες του, θα μπορεί να φοράει όποια παπούτσια θέλει χωρις πόνους !

5.Ποιά διαδικασία ακολουθείται;

Το πελματογράφημα είναι μια εύκολη και ανώδυνη διαδικασία που δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τις παθήσεις των κάτω άκρων.
Πρέπει να βγάλετε τα παπούτσια και τις κάλτσες σας. Για τη δυναμική μέτρηση, ο ειδικός θα σας ζητήσει να βαδίσετε πάνω στην επιφάνεια του πελματογράφου, αρχικά πατώντας με το δεξιό πέλμα, ενώ το αριστερό δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια μέτρησης. Aφού καταγραφεί το αποτέλεσμα, θα πρέπει να πατήσετε το αριστερό σας πέλμα, χωρίς να πατάτε το δεξιό. Για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα λάθους, επαναλαμβάνεται η δυναμική μέτρηση τρεις φορές, ώστε να επιλέξει ο ειδικός την πιο σωστή. Για τη στατική μέτρηση, πρέπει να σταθείτε σε χαλαρή, όρθια στάση πάνω στην επιφάνεια του πελματογράφου.
H μέτρηση των πιέσεων είναι δύο τύπων:
Δυναμική:
Όσο στηρίζετε το πόδι σας κατά το βάδισμα πάνω στον πελματογράφο, καταγράφονται οι επιμέρους πιέσεις, καθώς και η συνισταμένη των πιέσεων που δέχεται το πέλμα σας.
Στατική:
Όταν είστε σε όρθια, ήρεμη στάση πάνω στη συσκευή, καταγράφεται και γίνεται επεξεργασία των πιέσεων που δέχεται το πέλμα με μοναδική φόρτιση το βάρος του σώματος.
Το πελματογράφημα είναι μια εύκολη και ανώδυνη διαδικασία που δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τις παθήσεις των κάτω άκρων.

6.Τι όφελος έχουμε κάνοντας πελματογράφημα;
Εξισορρόπηση των δυνάμεων που ασκούνται στο σώμα μας κατά την διάρκεια της βάδισης-άθλησης.

Απορρόφηση έως 100% από τους κραδασμούς .

Ελάττωση μυϊκής κούρασης .

pelm2

7.Πόσα είδη πλατυποδίας υπάρχουν;

Υπάρχουν τρεις τύποι πλατυποδίας.
1. Η εύκαμπτη πλατυποδία.
2. Η εύκαμπτη πλατυποδία με βραχύ αχίλλειο
3. Η δύσκαμπτη πλατυποδία
Η εύκαμπτη πλατυποδία αφορά την συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών με πλατυποδία και τα 2/3 των ενηλίκων με πλατυποδία και δεν αποτελεί σχεδόν ποτέ αιτία πόνου ή αναπηρίας.
Η εύκαμπτη πλατυποδία με βραχύ αχίλλειο απαντάται στο 25% των ενηλίκων με πλατυποδία και σχεδόν ποτέ στα παιδιά. Μπορεί να αποτελέσει αιτία πόνου και αναπηρίας.
Η δύσκαμπτη πλατυποδία είναι ο πιο σπάνιος τύπος και προκαλεί πόνο και αναπηρία στο 1/4 περίπου των πασχόντων από αυτόν τον τύπο.

8.Ποιό είναι το πιο συχνό είδος πλατυποδίας στα παιδιά;
Μια μελέτη 835 παιδιών ηλικίας 5-6 ετών κατέγραψε τη συχνότητα εμφάνισης πλατυποδίας στα μικρά παιδιά. Από αυτά, τα 7, δηλαδή το 1%, παρουσίαζε δύσκαμπτη πλατυποδία, ενώ το 44% του συνόλου παρουσίαζε εύκαμπτη πλατυποδία. Η πλατυποδία ήταν πιο σπάνια όσο αυξανόταν η ηλικία των παιδιών. Στην ηλικία των 5 ετών, το 54% παρουσίαζε πλατυποδία, ενώ στην ηλικία των 6 ετών μόλις το 24%.

health1

9.Είναι ακριβή εξέταση;

Ο εξεταζόμενος θα πληρώνει και θα παίρνει απο το ταμείο του όσα αυτο δικαιολογει για την εξεταση
π.χ.από 42,71 ευρω το ΙΚΑ εως 123,20 τα ΤΣΜΕΔΕ, ΗΣΑΠ, ΤΥΔΚΥ, τράπεζες, ιδ.ασφάλειες κ.α.

10.Που μπορούμε να κάνουμε πελματογράφημα;

Η HEALTH AND STEP πρωτοπορεί στους ιατρικούς ψηφιακούς πελματογράφους σε ανάλυση 2D και 3D.Ο ενδιαφερομενός μπορεί να παρακολουθήσει την διαδικασία κατασκευής του ορθοπεδικού πέλματος στις πιστοποιημένες και σύγχρονες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο Ψυχικού, Λ.κηφισιας 292, Τ.Κ. 154 51. 1ος όροφος , τηλέφωνο επικοινωνιας 210-6777711.

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES