Χοιρινά φιλετάκια με επικάλυψη παρμεζάνας

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Μία πολύ εύκολη και νόστιμη εναλλακτική για να μαγειρέψετε τις χοιρινές μπριζόλες. Δοκιμάστε τις με μία επικάλυψη από παρμεζάνα και σερβίρετε με μία δροσερή σος γιαουρτιού ή με πουρέ.

Υλικά:

4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο
⅓ φλιτ. τριμμένη παρμεζάνα
2-3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
⅛ κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. αποξηραμένο μαϊντανό
½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
3 κ.σ. ελαιόλαδο
¼ κ.γ. πιπέρι

Διαδικασία:

Ανακατέψτε την παρμεζάνα, την τριμμένη φρυγανιά, την πάπρικα, το μαϊντανό και το σκόρδο σε ένα βαθύ πιάτο.
Βουτήξτε μέσα στο μείγμα τις μπριζόλες (μπορείτε να τις κόψετε και σε μικρότερα κομμάτια) και τις βάζετε σε ένα τηγάνι, όπου έχετε κάψει το λάδι. Σοτάρετε για 5′ την κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, βάζετε τις μπριζόλες σε ένα ταψί και ψήνετε στους 250 βαθμούς για περίπου μισή ώρα (το ψήσιμο είναι ανάλογο του πάχους της μπριζόλας, οπότε πριν τις βγάλετε δοκιμάστε με ένα πιρούνι αν έχουν ψηθεί).

Πηγή: lilluna.com

4moms team

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Η ομάδα του 4moms.gr