Εύκολο κέϊκ σοκολάτας σε βαζάκι

Μαγειρευουμε

  • 390 γρ (3 φλυτζάνια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 95 γρ (1 φλυτζάνι) σκόνη κακάο
  • 15 ml  μαγειρική σόδα
  • 5 ml αλάτι
  • 500 γρ  (2 1/2 φλυτζάνια) ζάχαρη
  • 320 γρ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500ml (2 φλυτζάνια) γάλα
  • 4 αυγά
  • 10 ml (2 κ.σ.) ξύδι
  • 10 ml (2 κσ.) βανίλια
  • Λιωμένη καραμέλα
  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • Dehan-Engelbrecht_RSG-Chocolate-Cupcakes_0008-585x917.jpg.pagespeed.ce.2Z8hhMk2_h
1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C
2. Λαδώνετε ή βουτυρώνετε γυάλινα βαζάκια
3. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μίξερ
4. Βάλτε μέσα στα γυάλινα βαζάκια έως το μέση το μείγμα και ψήστε το για 30 λεπτά
5. Αφήστε το να κρυώσει
6.Ανακατέψτε μαζί την καραμέλα και την σοκολάτα που έχετε λιώσει σε μπεν μαρί
7. Περιχύστε το κέϊκ με τη σως

 

Πηγή: www.theprettyblog.com

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES