Κανείς δεν ήξερε ποιος είναι ο βιβλιοθηκάριος μέχρι που…

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 17-09-2016

Ο Robert Morin, βιβλιοθηκάριος επί 50 χρόνια στην βιβλιοθήκη του University of New Hampshire, κληροδότησε την περιουσία του στο πανεπιστήμιο, ύψους $4 εκατ. Ξεκίνησε το 1965 και ένα χρόνο πριν το θάνατό του, αποσύρθηκε πια το 2014, στα 73 του χρόνια.

Ο Morin είχε ζήσει μια λιτή ζωή χωρίς περιττές πολυτέλειες. Εργαζόταν πιστά 5 ολόκληρες δεκαετίες στη βιβλιοθήκη κι όλοι αντίκριζαν έναν ήσυχο και απλό άνθρωπο που σου έδινε το περιθώριο να υποθέσεις πως ίσως τα βγάζει δύσκολα πέρα. Κανείς δεν φανταζόταν πως ήταν εκατομμυριούχος, γεγονός που ήρθε στο φως μετά το θάνατό του κι όταν ο ίδιος, μην έχοντας στενούς συγγενείς στους οποίους θα ήθελε να κληροδοτήσει την περιουσία του, αποφάσισε να τα χαρίσει όλα στο Πανεπιστήμιο, το δεύτερο σπίτι του όλα αυτά τα χρόνια.

Το ποσό ανέρχεται στα $4 εκατ. και όπως δήλωσε η Erika Mantz, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του UNH, θα διατεθεί σε υποτροφίες εργατικών φοιτητών, σε επενδύσεις εργασιακής αποκατάστασης των αποφοίτων και  στην βιβλιοθήκη που υπηρέτησε όλη του τη ζωή. Η γενναιοδωρία του ηλικιωμένου έχει αφήσει άναυδο το πανεπιστήμιο και όλοι θα τον θυμούνται αναμφίβολα με αγάπη.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES