Μικρά tips που θα βοηθήσουν τη μνήμη σας

Σπιτι

4moms team , 16-09-2016

Η μνήμη είναι ένας βασικός μηχανισμός μας χωρίς τον οποίο δύσκολα θα μπορούσαμε να τα βγάλουμε πέρα στην καθημερινότητά μας. Αν νιώθετε ότι η μνήμη σας σας απατά και σας προδίδει σε μικρά καθημερινά πράγματα τότε μάλλον ήρθε η ώρα να πάρετε τα μέτρα σας.

  1. Κρατήστε σημειώσεις ακόμα κι αν είστε σίγουρη ότι θα θυμηθείτε κάτι. Κολλήστε post it στο ψυγείο, το μπάνιο ή το γραφείο. Έτσι θα αποφύγετε να πηγαίνετε συνεχώς στο super market ή να τρέχετε να προλάβετε ανοιχτό το φαρμακείο.
  2. Αλλάξτε τη θέση βασικών πραγμάτων πάνω σας ή στο χώρο. Αν για παράδειγμα αλλάξετε το ρολόι σας και το φορέσετε στο δεξί (ενώ το φοράτε πάντα στο αριστερό) τότε κάτι δεν θα πηγαίνει καλά. Θα σας ενοχλήσει και αμέσως η σκέψη να το αλλάξετε θα κάνει ανάκληση σε αυτό που θέλετε να θυμηθείτε.
  3. Κατεβάστε στο κινητό σας apps που οργανώνουν τη μέρα σας και σας υπενθυμίζουν γιορτές και γενέθλιο που δεν θέλετε να ξεχάσετε. Αλλιώς το κλασσικό ημερολόγιο βοηθάει εξίσου.
  4. Δημιουργήστε μικρές ιστορίες στο κεφάλι σας και συνδέστε τις με αυτό που θέλετε να θυμηθείτε. Αν δεν θυμάστε ποτέ που αφήσατε το αυτοκίνητό σας τότε φτιάξτε στο μυαλό σας μία εικόνα με το αυτοκίνητο και τα πράγματα που το περιτριγυρίζουν. Αυτή η εικόνα θα μείνει στο μυαλό σας και θα τη θυμηθείτε πιο εύκολα. Αν πάλι χάνετε το αυτοκίνητο στα αχανή πάρκινγκ, τότε δεν έχετε παρά να τραβήξετε μία φωτογραφία όταν παρκάρετε με το αυτοκίνητο και τον αριθμό της θέσης.
4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES