Τα μυστικά ψησίματος της τέλειας μπριζόλας

Μαγειρευουμε

4moms team , 15-09-2016

Όλες έχουμε φτιάξει μία μπριζόλα στην αρχή της μαγειρικής μας καριέρας αφού σκεφτόμασταν ότι δεν μπορεί να είναι πολύ δύσκολο. Δεν χρειάζεται να κάνεις και τίποτα σπουδαίο! Σίγουρα όμως το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που περιμέναμε!

Αν θέλετε λοιπόν να φτιάξετε τις πιο ζουμερές και μαλακές μπριζόλες που μοιάζουν με αυτές που τρώτε έξω ή από τη μαμά σας, τότε διαβάστε τα παρακάτω tips.

  1. Θερμαίνετε πολύ το τηγάνι ή τη γκριλιέρα πριν βάλετε την μπριζόλα. Για να είστε σίγουρες για τη θερμοκρασία βάλτε την παλάμη σας πάνω από το σκεύος και όταν δεν μπορείτε να αντέξετε πάνω από 2” είναι έτοιμο.
  2. Μαρινάρετε την μπριζόλα πριν το ψήσιμο. Ιδανικά θα ήταν να την αφήνατε αρκετή ώρα σε μείγμα μπαχαρικών αλλά και ένα τέταρτο πριν το ψήσιμο αρκεί για extra γεύση. Βγάλτε τη από το ψυγείο 15′ πριν και ρίξτε αλάτι χοντρό. Αφήστε τη να μείνει με το αλάτι μέχρι να τη βάλετε στο τηγάνι και θα νοστιμεύσει πολύ.
  3. Το μυστικό του ψήστη: Ψήνετε την μπριζόλα για 3′-4′ λεπτά από τη μία μεριά και 2′-3′ από την άλλη. Όταν αφαιρέσετε από το σκεύος μην την κόψετε αμέσως. Αφήστε τη λίγο να ρουφήξει τα ζουμιά της για περισσότερη νοστιμιά!
4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES