Μαθαίνοντας στα παιδιά να νοιάζονται για τους άλλους με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο

Σπιτι

4moms team , 14-09-2016

Η επιθυμία και τα παιδικά μάτια γεμάτα εθισμό μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή ή της τηλεόρασης είναι μια εικόνα που αναμφίβολα όλοι οι γονείς έχουμε καταχωρίσει στην καθημερινότητά μας. Τα μικρά παιδιά έλκονται σχεδόν αυτόματα στην κινούμενη εικόνα και κάθονται μαγεμένα και ακίνητα μπροστά στην οθόνη παρακολουθώντας.

Τι παρακολουθούν όμως; Και πως μπορούμε αυτή την ακαταμάχητη έλξη τους να την αξιοποιήσουμε δίνοντάς τους μαθήματα ζωής; Το Disney Junior δίνει για μια ακόμη φορά τη λύση, προσφέροντάς μας την ευκαιρία να διδάξουμε στα παιδιά προσχολικής ηλικίας βασικές έννοιες όπως η φροντίδα, η έννοια για τον διπλανό μας και η αλληλεγγύη, μέσω της πιο ευχάριστης και επιτυχημένης ηρωίδας, της Μικρής Γιατρού.

127292_109

H αγαπημένη τηλεοπτική σειρά για παιδιά ηλικίας από 2 έως 7 ετών, συνεχίζεται με νέα επεισόδια τις καθημερινές του Σεπτεμβρίου στις 14:45 στο κανάλι Disney Junior, ένα κανάλι αφιερωμένο σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, το οποίο αγαπούν οι μικροί μας φίλοι και οι γονείς εμπιστεύονται.

128015_055

Γιατί αξίζει να την παρακολουθήσουν; Οι λόγοι πολλοί… Η Μικρή Γιατρός δεν έχει καταλάβει καθόλου τυχαία την πρώτη θέση τηλεοπτικής σειράς προσχολικής ηλικίας. Η ηρωίδα είναι η 6χρονη Ντότι, που φροντίζει τη μικρή της αδερφή και μπορεί να συνομιλεί με τα λούτρινα αρκουδάκια της και τα παιχνίδια που έχει στη προσωπική κλινική της. Όταν η Γιατρός χρησιμοποιεί το στηθοσκόπιό της, τότε συμβαίνει αμέσως κάτι μαγικό: τα παιχνίδια, οι κούκλες και τα λούτρινα αρκουδάκια αποκτούν ζωή και αρχίζουν να επικοινωνούν μαζί της. Όχι μόνο τα δικά της παιχνίδια, αλλά και αυτά των φίλων της και των παιδιών της γειτονιάς!

127292_131

Mέσω της σειράς το βασικότερο είναι τα παιδιά αυτής της ηλικίας να κατανοήσουν και να μάθουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματα που εκδηλώνουν. Να αντιληφθούν την έννοια της φροντίδας, της συμπόνιας, της προστασίας. Ασφαλώς η καθημερινότητα περιέχει εντάσεις, τα αδέρφια μεταξύ τους μαλώνουν, οι συμμαθητές ανταγωνίζονται και πολλές φορές εκδηλώνεται επιθετικότητα και δεν λείπουν τα παραδείγματα που ο «δυνατός» πειράζει ή απομονώνει τον «αδύναμο». Σε αυτό ακριβώς το φάσμα κινείται η σειρά του Disney Junior, καλύπτοντας την ανάγκη του γονιού να διδάξει στο παιδί του την ορθή κοινωνική συμπεριφορά, που θα ξεχειλίζει από θετικά συναισθήματα προσφοράς και αγάπης.

128013_155B

Η Μικρή Γιατρός είναι ένα λαμπρό παράδειγμα σωστής συμπεριφοράς, μια σειρά που διδάσκει τα παιδιά να νοιάζονται για τους γύρω τους και να τους φροντίζουν χωρίς να παραμελούν τον εαυτό τους, την προσωπική τους φροντίδα και υγιεινή, γιατί η γιατρός καλύπτει όλο το φάσμα!

Το κανάλι Disney Junior προβάλει τη σειρά, Η Μικρή Γιατρός, καθημερινά μέσω των OTE TV, Vodafone TV και Cyta TV. Από τις 5 Σεπτεμβρίου, Η Μικρή Γιατρός θα συνεχίσει με επεισόδια τις καθημερινές στις 14:45. Μια περιήγηση στο site της Μικρής Γιατρού θα σας πείσει σίγουρα πως βρήκατε τον τρόπο οι ώρες που τα παιδιά κάθονται μπροστά στην οθόνη να είναι ώρες εποικοδομητικές και άμεσα ωφέλιμες στην ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξη κι όχι ώρες «τοποθέτησης» για να μείνουν απλά ήσυχα.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES