Για όσους αγαπούν το ταχίνι

Μαγειρευουμε

Σαλάτα οσπρίων με ταχίνι και μυρωδικά

Πολύ ωραία ιδέα για μεσημεριανό φαγητό υγιεινό και εύκολο..

Υλικά

100γρ μικρά λευκά φασόλια

100γρ ροβίτσα (μικρά πράσινα φασόλια)

100γρ ρεβίθια

100γρ φακές

100γρ φασόλια μπαρμπούνια

2 κουτ. της σούπας ταχίνι

Χυμό από 2 μέτρια λεμόνια

2 σκελίδες σκόρδο

2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα μυρώνια

Τα φύλλα από ένα μάτσο μαϊντανό

2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένες καυκαλίθρες

Ελαιόλαδο, αλατοπίπερο

 

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα όσπρια, το καθένα ξεχωριστά για 12 ώρες. Τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε χωριστά σε κατσαρόλες και τα βράζουμε για περίπου μια ώρα. Τα σουρώνουμε (κρατάμε μισό φλιτζάνι νερό από τα φασόλια) ξεπλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίζουν. Βάζουμε στο μπλέντερ το μισό φλιτζάνι νερού που κρατήσαμε, το ταχίνι, το λεμόνι και δυο φορές τον όγκο του λεμονιού σε λάδι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και πολτοποιούμε μέχρι η σάλτσα να γίνει βελούδινη.

Βάζουμε τα όσπρια σε ένα βαθύ μπολ μαζί με τα αρωματικά χόρτα και τα μυρωδικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Tip : είναι σημαντικό να είναι ανεβασμένο το αλάτι και το πιπέρι για να «πιάσει» το άμυλο των οσπρίων

Καλή όρεξη!

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES