Επιστροφή στα θρανία της βίλας Αμαλίας

Γενικώς & Αορίστως

Σε ένα ιστορικό σημείο της πόλης θα χτυπήσει φέτος το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές και τους καθηγητές του 2ου Γενικού Λυκείου Αθηνών. Στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Χέυδεν, στο σημείο όπου στεγάστηκε το θρυλικό Β’ Γυμνάσιο Αρρένων και έμεινε στην αστική αργκό των τελευταίων ετών ως «Βίλα Αμαλίας» λόγω της γνωστής κατάληψης, τα δύο άλλοτε εγκαταλειμμένα νεοκλασικά κτίρια που στέκουν εκεί για ενάμιση περίπου αιώνα αναγεννήθηκαν για να γεμίσουν ξανά μαθητικές φωνές, βιβλία και σχολικές τσάντες.
Διατηρώντας τον εντυπωσιακό εξωτερικό τους διάκοσμο, οι δύο πάλαι ποτέ αστικές επαύλεις μεταμορφώθηκαν εσωτερικά σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό σχολείο με τρία επίπεδα (ημιυπόγειο, πρώτο και δεύτερο όροφο), ασανσέρ, δέκα αίθουσες διδασκαλίας, τρεις αίθουσες-γραφεία καθηγητών, δύο εργαστήρια (φυσικής, χημείας), έναν χώρο για υπολογιστές, χώρο για αρχείο, βιβλιοθήκη και αμφιθέατρο. Αφού γκρεμίστηκαν εσωτερικά, τα κτίρια ενώθηκαν με μπάρα στο ημιυπόγειο και με σκάλα στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο και αναδιαμορφώθηκαν εξ’ ολοκλήρου.

FRA_0252 FRA_0137  FRA_0309_eisodos2

Το έργο ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2014 και ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από δυόμιση χρόνια, υπό τη Διεύθυνση Σχολικών Κτιρίων του Δήμου Αθηναίων. Το συνολικό συμβατικό κόστος ανέρχεται σε 3.105.900 ευρώ, εκ των οποίων 2.644.400 ευρώ προέρχονται από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ενώ το υπόλοιπο ποσό (461.500 ευρώ) από ιδίους πόρους του Δήμου Αθηναίων….

FRA_0181
…το κτίριο είναι ιστορικό, το 2ο Γυμνάσιο Αρρένων που στέγαζε είναι το ιστορικότερο της Αθήνας και πρέπει κάποια στιγμή το σχολείο αυτό να γίνει όπως ήταν παλιά….
Πιστεύουμε ότι η ιστορία του κτιρίου και ο μύθος που ακολουθεί το σχολείο θα επιδράσει σε ένα βαθμό και τους μαθητές και σε βάθος χρόνου θα έχουμε πραγματικά άριστες επιδόσεις.

FRA_0230

Πηγή:news247.gr

 

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES