Υπάρχουν και αυτοί οι αθλητές…#γνώρισετους

Αμαλίας pick

Διάβασα την είδηση στο cnn…Το θέμα; Πόσο κοστολογείται ένα μετάλλιο στις ΗΠΑ. Ένα χρυσό μετάλλιο αξίζει 25.000 δολάρια για τους αθλητές που πέτυχαν στην Ολυμπιάδα και 5.000 για εκείνους που συμμετέχουν στην Παραολυμπιάδα. Η αντίστοιχη αξία των ασημένιων είναι 15.000 έναντι 3.000 και 10.000 έναντι 2.000 για τα χάλκινα μετάλλια.

Η πρώτη μου αντίδραση ήταν θυμός… ένας αθλητής με ειδικές ανάγκες φαντάζομαι πως έχει αυξημένες ανάγκες σε εξοπλισμό αλλά και σε καθημερινές ανάγκες ανάλογα με την περίπτωση, ενώ είναι σίγουρα πιο δύσκολο να προσεγγίσει χορηγούς. Γιατί, λοιπόν, να κοστολογείται λιγότερο η δική του διάκριση;

Είμαι επίσης σχεδόν σίγουρη ότι δεν θα κατακλυστεί η σελίδα μου στο facebook με posts που θα αφορούν τις επιδόσεις τους και τις διακρίσεις τους. Ο κόσμος των Παραολυμπιακών δεν είναι εξίσου “λαμπερός”….

Αμέσως μετά σκέφτηκα πως τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές δεν έχω ιδέα ποιοί είναι οι δικοί μας αθλητές, αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τη δική μας χώρα. Αυτοί που θα τα δώσουν όλα, αυτοί που παραδίδουν μαθήματα δύναμης, επιμονής και υπομονής (ψυχικής και σωματικής). Που πραγματικά δεν το βάζουν κάτω και μας δίνουν το πιο μεγάλο, το πιο σπουδαίο μάθημα… τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει εάν δεν θέλεις να σταματήσεις. Καμία αναπηρία, καμία αναποδιά. Δεν το βάζεις κάτω. Κοιτάς μπροστά και συνεχίζεις. Την αδυναμία σου βρίσκεις τρόπο να τη μετατρέψεις σε δυνατό σου σημείο…

Και αυτό ακριβώς έχουν κάνει όλοι οι αθλητές των Παραολυμπαικών αγώνων… Καθένας έχει τη δική του μοναδική ιστορία. Στην περίπτωση τους η προσπάθεια πραγματικά μετράει… Για κάποιους η δική τους επίδοση είναι ο τερματισμός. Αυτούς τους αθλητές χρειάζεται να τους χειροκροτούμε και να τους τιμούμε. Πρωτίστως, όμως, χρειάζεται να τους γνωρίσουμε, να διαβάσουμε την ιστορία του καθενός γιατί το αξίζουν…Στο Γνώρισε Τους  μπορείς θα μάθεις όλα όσα θέλεις για τον καθένα ξεχωριστά.

ΥΓ: Για ένα είμαι σίγουρη… Αυτούς τους Παραολυμπιακούς θα τους δω μαζί με τα παιδιά μου. Είναι το καλύτερο μάθημα ζωής για αυτά και ο δικός τρόπος για να αποτίσω τιμή στην προσπάθεια αυτών των σπουδαίων αθλητών.

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES