Γκρανόλα με φυστικοβούτυρο, μπανάνα και μέλι

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.
Ψάχνοντας για ένα διαφορετικό πρωινό για τα παιδιά, βρέθηκα μπροστά στην παρακάτω συνταγή μιας σπιτικής γκρανόλα που είμαι σίγουρη ότι θα την λατρέψουν.
Υλικά
  • 320 γραμμ. νιφάδες βρώμης
  • 140 γραμμ. φιστίκια κάσιους
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 120 γραμμ. μέλι
  • 90 γραμμ. φυστικοβούτυρο
  • 60 γραμμ. βούτυρο
  • 225 γραμμ. μπανάνες ώριμες, πολτοποιημένες με ένα πιρούνι
  • 1 βανίλια
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
  2. Βάζουμε τις νιφάδες βρώμης, τα φιστίκια και την κανέλα σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε.
  3. Σε κατσαρολάκι βάζουμε το μέλι, το φυστικοβούτυρο και το βούτυρο και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  4. Προσθέτουμε τις μπανάνες και τη βανιλίνη και τα ενσωματώνουμε στο μίγμα.
  5. Το αδειάζουμε στο μπολ με τις νιφάδες βρώμης και τα φιστίκια και ανακατεύουμε ζωηρά.
  6. Αδειάζουμε την γκρανόλα στο ταψί και την ψήνουμε για 30-40’, ανακατεύοντας την 1-2 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  7. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και την αποθηκεύουμε σε αεροστεγές σκεύος.

Πηγή: theonewithallthetastes.com

Βιβή Μπασινά

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Τριάντα – κάτι γυναίκα του Άγγελου, μητέρα της Αλεσάντρας και της Βαλέριας. Μου αρέσει πολύ που είμαι μαμά, νομίζω οτι γεννήθηκα για να είμαι η μαμά αυτών των δύο κοριτσιών! Είναι πραγματικά διασκεδαστικό να είσαι γονιός όσο δύσκολο και αν είναι μερικές φορές. Σαρώνω τα πάντα με θετική ενέργεια και απολαμβάνω τα αστεία πράγματα στη ζωή. Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε?