3 σημάδια που σας δίνει το πρόσωπό σας και η σημασία τους

Ομορφιά

4moms team , 06-09-2016

Πολλές φορές η επιδερμίδα του προσώπου, μας δίνει σημάδια ότι χρειάζεται περισσότερη φροντίδα ή ότι κάτι δεν κάνουμε καλά. Το ζητούμενο είναι να μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε αλλά και να τα ξέρουμε πως να τα αντιμετωπίσουμε για να έχουμε ένα υγιές και καθαρό πρόσωπο. Δείτε 3 τρόπους με τους οποίους μας ”μιλάει” η επιδερμίδα μας και τι σημαίνουν:

Λιπαρότητα στο μέτωπο και ξηρότητα γύρω από το στόμα. 

Το πρώτο έχει να κάνει με το πλύσιμο του προσώπου, το οποίο το καλοκαίρι λόγω ζέστης και ιδρώτα γίνεται πιο συχνό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η επιδερμίδα να μπλοκάρει και να αντιδρά με την παραγωγή περισσότερου σμήγματος. Γι’ αυτό καλό είναι να πλένεστε 2-3 φορές τη μέρα, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας. Το δεύτερο είναι σημάδι που σας θυμίζει πόσο πολύ αγγίζεται το πρόσωπό σας και φυσικά όχι με καθαρά χέρια.

Ξηρότητα κάτω από τα μάτια.

Ξεκάθαρο σημάδι ότι δεν πίνετε πολύ νερό. Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι η πιο ευαίσθητη στο πρόσωπο και είναι φυσικό να είναι η πρώτη που θα εμφανίσει σημάδια ξηρότητας. Λίγη κρέμα ματιών και πολλά ποτήρια νερό είναι η λύση.

Μάγουλα με άγρια υφή.

Εδώ έχει κάνει τη δουλειά της η ατμοσφαιρική ρύπανση. Ο ατμοσφαιρικός αέρας της πόλης, επηρεάζει την επιδερμίδα κάνοντάς τη θαμπή στην όψη και τραχιά στην υφή. Φροντίστε να επενδύσετε σε καλλυντικά που έχουν συστατικά κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και καθαρίζετε καλά το πρόσωπό σας.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES