Η 1η μέρα του σχολείου

Παιδιά

Η στιγμή έφτασε …

Η ημέρα που συνειδητοποιείς ότι το καλοκαίρι έχει περάσει, ότι οι διακοπές έχουν τελειώσει και πρέπει να μπούμε σιγά-σιγά στους ρυθμούς του φθινοπώρου.

Σε λίγες μέρες θα στείλουμε τα παιδιά μας για την πρώτη μέρα τους στο σχολείο! Φαντάζομαι ότι τα συναισθήματα μας είναι ανάμεικτα, ενθουσιασμός, αγωνία, χαρά, λύπη. Αλλά είναι καλύτερα να εστιάσουμε στη θετική πλευρά των πραγμάτων! Ας απολαύσουμε και αυτή τη νέα αρχή, τις νέες ευκαιρίες, τις νέες εμπειρίες, τις νέες αναμνήσεις, τους νέους φίλους και τόσο πολύ περισσότερα. Ας αγκαλιάσουμε αυτή την «Επιστροφή στο σχολείο».

Τα παιδιά μεγαλώνουν τόσο γρήγορα και είναι πολύ ωραίο να κρατήσουμε όσες περισσότερες αναμνήσεις μπορούμε από τα γλυκά χρόνια της παιδικής τους ηλικίας.

Σήμερα σας παρουσιάζω την δική μου όμορφη, διασκεδαστική και γλυκιά ιδέα για αυτή την πρώτη μέρα του σχολείου. Εμείς βγάζουμε αυτή την φωτογραφία κάθε χρόνο και απολαμβάνουμε την ανάπτυξη των παιδιών μας.

Τις βάζω να ποζάρουν κρατώντας ένα λευκό χαρτί και στη συνέχεια κάνω την δουλειά στον υπολογιστή. Αυτό που μπορούμε επίσης να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε ένα χαρτόνι σαν έργο τέχνης μαζί με το παιδί ζωγραφίζοντας όλες τις πληροφορίες.

Είναι και μια καλή ευκαιρία για να τους βάλουμε στο κλίμα και τη διάθεση για το σχολείο!

Σας εύχομαι μια καταπληκτική νέα σχολική χρονιά!

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES