Τελευταία εβδομάδα πριν τα σχολεία…

Δράσεις

 

Τα “βάσανα” ξεκινούν για τα μικρά μας και ως γονείς καλό είναι να τα προετοιμάσουμε… Εκμεταλλευτείτε την τελευταία εβδομάδα πριν την έναρξη των σχολείων για να κάνετε την επανένταξη στο πρόγραμμα “παιχνίδι”…

1. Αγοράστε τα σχολικά είδη

Αφήστε το παιδί σας να διαλέξει τι του αρέσει. Ακόμη και εάν δεν θα ήταν η δική σας επιλογή σεβαστείτε τα θέλω του παιδιού σας. Θα δώσει ενδιαφέρον στη νέα σχολική χρονιά και ανυπομονησία για την πρώτη ημέρα στο σχολείο. Θέστε μόνο οικονομικά  κριτήρια για να μην ξεφύγει ο προϋπολογισμός σας. Εάν επιλέξει κάτι που δεν αντέχει η τσέπη σας δώστε του πιο οικονομικές εναλλακτικές.

2.Βάλτε το για ύπνο
Μετά την καλοκαιρινή ραστώνη καιρός είνια να προσαρμόσουμε σιγά σιγά το πρόγραμμα του ύπνου στις σχολικές ανάγκες.

3.Εκκαθάριση τώρα!

Κάντε μαζί την εκκαθάριση της ντουλάπας… Μαζέψτε τα ρούχα που δεν του κάνουν ή δεν θέλει αλλά και τα πράγματα/παιχνίδια και χαρίστε τα.

4.Φτιάξτε πρόγραμμα
Συζητήστε μαζί με το παιδί σας και φτιάξτε από κοινού το πρόγραμμα των εξωσχολικών δραστηριοτήτων. Ρωτήστε το τι θα ήθελε να κάνει και εξηγήστε του γιατί θεωρείτε εσείς σημαντικό να ξεκινήσει μια νέα δραστηριότητα.

5.Παίξτε μαζί του… το σχολείο
Στα μικρότερα παιδιά αρέσει να παίζουν τη δασκάλα… Γίνεται, λοιπόν, για λίγο μαθήτρια και μετά αλλάξτε ρόλους. Θα διασκεδάσετε, θα γελάσετε και θα “περάσετε” τα μηνύματα σας!

 

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES