Γλυκός Σεπτέμβρης

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

#Σεπτέμβριος…Ο δικός μου μήνας. Και δεν θα μπορούσε να είναι άλλος ο αγαπημένος μου μήνας. Με κατατρέχει, με κυνηγάει. Σχεδόν με καταδιώκει. Σαν να με έχει στοιχειώσει.

Ο μήνας του περίπου, ο μήνας του μεταξύ… Δεν είναι καλοκαίρι πια αλλά το θερμόμετρο δείχνει 40 βαθμούς. Δεν είναι χειμώνας ακόμη αλλά το σκοτάδι απλώνεται νωρίς. Βρίσκεσαι μεταξύ σχόλης και απασχόλησης. Ανάμεσα στις καλοκαιρινές αναμνήσεις που είναι νωπές ακόμη και τις κρύες νύχτες του χειμώνα που θα αναπολείς τις καλοκαιρινές στιγμές..

Στο μεταίχμιο, εκεί που δεσπόζει η μελαγχολία αλλά παράλληλα και τελείως παράδοξα κατοικοεδρεύει η προσμονή. Και σε μένα ταιριάζει η μελαγχολία. Κυρίως όμως η προσμονή… για τη δημιουργία, για το καινούργιο, για τη νέα αρχή. Για αυτό και το δικό μου διπλό θαύμα συντελέστηκε Σεπτέμβριο.Μπορεί να είναι ο μήνας που η φύση αρχίζει να νεκρώνει για μένα όμως συμβολίζει τη ζωή. Είναι ο μήνας που έδωσα ζωη από τη ζωή μου, πνοή από την ανάσα μου και στα δύο μου παιδιά. Πριν από 8 χρόνια στις 9/9/2008 και 4 χρόνια ακριβώς στις 4/9/2012 σήμαναν τα δικά μου νέα ξεκινήματα. Η Παυλίνα και ο Αχιλλέας ήρθαν να φωτίσουν τη ζωή μου…

pavlina achileas

Και τους δύο τους υποδέχτηκα με το ίδιο τραγούδι στα αυτιά μου… και δεν με διέψευσαν! Γιατί με έχουν ταξιδέψει στη χώρα της αγάπης, στη χώρα του απόλυτου έρωτα… και φυσικά ο υπέροχος στίχος του Dance me to the end of love και η μουσική συνοδεύονται από την γλυκιά, μελαγχολική φωνή της Madeleine Peyroux για να μας θυμίζει ότι ο Σεπτέμβρης είναι γλυκός και μελαγχολικός.

 

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…