Γλυκός Σεπτέμβρης

Αμαλίας pick

#Σεπτέμβριος…Ο δικός μου μήνας. Και δεν θα μπορούσε να είναι άλλος ο αγαπημένος μου μήνας. Με κατατρέχει, με κυνηγάει. Σχεδόν με καταδιώκει. Σαν να με έχει στοιχειώσει.

Ο μήνας του περίπου, ο μήνας του μεταξύ… Δεν είναι καλοκαίρι πια αλλά το θερμόμετρο δείχνει 40 βαθμούς. Δεν είναι χειμώνας ακόμη αλλά το σκοτάδι απλώνεται νωρίς. Βρίσκεσαι μεταξύ σχόλης και απασχόλησης. Ανάμεσα στις καλοκαιρινές αναμνήσεις που είναι νωπές ακόμη και τις κρύες νύχτες του χειμώνα που θα αναπολείς τις καλοκαιρινές στιγμές..

Στο μεταίχμιο, εκεί που δεσπόζει η μελαγχολία αλλά παράλληλα και τελείως παράδοξα κατοικοεδρεύει η προσμονή. Και σε μένα ταιριάζει η μελαγχολία. Κυρίως όμως η προσμονή… για τη δημιουργία, για το καινούργιο, για τη νέα αρχή. Για αυτό και το δικό μου διπλό θαύμα συντελέστηκε Σεπτέμβριο.Μπορεί να είναι ο μήνας που η φύση αρχίζει να νεκρώνει για μένα όμως συμβολίζει τη ζωή. Είναι ο μήνας που έδωσα ζωη από τη ζωή μου, πνοή από την ανάσα μου και στα δύο μου παιδιά. Πριν από 8 χρόνια στις 9/9/2008 και 4 χρόνια ακριβώς στις 4/9/2012 σήμαναν τα δικά μου νέα ξεκινήματα. Η Παυλίνα και ο Αχιλλέας ήρθαν να φωτίσουν τη ζωή μου…

pavlina achileas

Και τους δύο τους υποδέχτηκα με το ίδιο τραγούδι στα αυτιά μου… και δεν με διέψευσαν! Γιατί με έχουν ταξιδέψει στη χώρα της αγάπης, στη χώρα του απόλυτου έρωτα… και φυσικά ο υπέροχος στίχος του Dance me to the end of love και η μουσική συνοδεύονται από την γλυκιά, μελαγχολική φωνή της Madeleine Peyroux για να μας θυμίζει ότι ο Σεπτέμβρης είναι γλυκός και μελαγχολικός.

 

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES