Αφράτο κέϊκ με γιαούρτι

Μαγειρευουμε

Το δικό μας αγαπημένο κέϊκ είναι με γιαούρτι…Είναι το αγαπημένο κολατσιό των παιδιών στο σχολείο!

250 γραμμ. αλεύρι φαρινάπ κοσκινισμένο
250 γραμμ. ζάχαρη
150 γραμμ. βούτυρο λιωμένο, κρύο
1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) γιαούρτι
3 μεγάλα αβγά
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι με δάκρυα σοκολάτας

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C, στις αντιστάσεις.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, τα αβγά, τις βανίλιες και το αλάτι. Χτυπάμε δυνατά για 4΄, να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε το μείγμα για να ομογενοποιηθεί.

Τέλος ανακατεύοντας  προσθέτουμε το αλεύρι.

Λίγο πριν το βάλουμε στη φόρμα προσθέτουμε τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε το κέικ για περίπου 50΄

 

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES