Αφράτο κέϊκ με γιαούρτι

By  |  2 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Το δικό μας αγαπημένο κέϊκ είναι με γιαούρτι…Είναι το αγαπημένο κολατσιό των παιδιών στο σχολείο!

250 γραμμ. αλεύρι φαρινάπ κοσκινισμένο
250 γραμμ. ζάχαρη
150 γραμμ. βούτυρο λιωμένο, κρύο
1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) γιαούρτι
3 μεγάλα αβγά
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι με δάκρυα σοκολάτας

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C, στις αντιστάσεις.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, τα αβγά, τις βανίλιες και το αλάτι. Χτυπάμε δυνατά για 4΄, να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε το μείγμα για να ομογενοποιηθεί.

Τέλος ανακατεύοντας  προσθέτουμε το αλεύρι.

Λίγο πριν το βάλουμε στη φόρμα προσθέτουμε τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε το κέικ για περίπου 50΄

 

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…

  • Carolkouzinou

    Καλημερα σας, μόνο 50γρ αλεύρι?

    • Καλησπέρα!!! Ευχαριστώ που το επισημαίνετε γιατί ο δαίμονας του “πληκτρολογίου” το 250 γρ. αλευρι… το έκανε 50! Έχει διορθωθεί…