Το πιο νόστιμο Cheesecake με φιστίκι και ρικότα

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Μου άρεσε πάρα πολύ η διαφορετική συνταγή για cheesecake με φυστίκι!Την δοκίμασα και ήταν πράγματι σκέτη νοστιμιά!!Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα!

Υλικά: 

  • 300 γραμμάρια μπισκότα τύπου Digestive
  • 150 γραμμάρια βούτυρο

Για τη κρέμα:

  • 500 γραμμάρια τυρί ρικότα
  • 400 γραμμάρια κρέμα φιστίκι
  • 2 κ. γλυκού ζάχαρη άχνη
  • Φιστίκια ψιλοκομμένα για το τέλος

Εκτέλεση: 

Αρχίστε θρυμματίζοντας τα μπισκότα, για καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ. Ύστερα λιώστε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Αφού λιώσει το βούτυρο ανακατέψτε το με τα μπισκότα και απλώστε το μίγμα σε ένα ταψί, αφού πριν έχετε καλύψει τον πάτο με λαδόκολλα. Βάλτε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Χτυπάτε στο μίξερ τη ρικότα, τη κρέμα φιστίκι και τη ζάχαρη, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Τώρα ρίχνετε τη κρέμα πάνω στο μίγμα με το βούτυρο και τα μπισκότα και βάζετε ξανά το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες (αν μπορείτε όλο το βράδυ ακόμα καλύτερα). Βγάζετε το cheesecake από το ψυγείο, διακοσμείτε με ψιλοκομμένα φιστίκια και λίγο κρέμα φιστίκι αν θέλετε και είναι έτοιμο για απόλαυση!

Jenny.gr

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Απο το παρκέ του γηπέδου στο παρκέ του σπιτιού μου…. Με τον Γιάννη και τα δίδυμα Γιώργο και Μαριτίνα έχω καταφέρει να συνεχίσω να αθλούμαι καθημερινά. Κάνω πρωταθλητισμό στη ζωή παρέα με τον άντρα μου τον Αντώνη που υπεραγαπώ. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα και προσπαθώ να προσαρμόζομαι παντού. Το μότο μου είναι “‘Ολα καλά θα πάνε, όλα θα γίνουν…”