Υγιεινά muffins με μπανάνα και βρώμη

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Είναι δύσκολο να αντισταθείς σε ένα muffin αλλά αν πρόκειται γι’ αυτό, του οποίου τη συνταγή θα διαβάσεις παρακάτω τότε μπορείς να κάνεις μία υπερβολή.

Υλικά για 16 κομμάτια:

  • 3 ώριμη μπανάνα λιωμένη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 φλιτζ. νιφάδες βρώμης
  • 1/2 κ.σ. σκόνη stevia
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2κ.γ. αλάτι
  • 1/2 φλιτζ. φυστικοβούτυρο
  • 1 1/2 φλιτζ. νερό
  • ψιλοκομμένα φιστίκια προαιρετικά

Διαδικασία:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 280 βαθμούς. Σε ένα μικρό μπολ αναμείξτε τη μπανάνα, το αυγό και τη βανίλια. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τη βρώμη, τη στέβια, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων βάζετε το φυστικοβούτυρο για 45” μέχρι να λιώσει. Ανακατέψτε πολύ καλά το μείγμα της μπανάνας, το φυστικοβούτυρο και το νερό με τα ξηρά συστατικά. Βουτηρώστε τις θήκες για muffin και ρίξτε μία κουταλιά ζύμη στην κάθε βάση. Ρίξτε λίγα φιστίκια στην κορυφή αν θέλετε.

Ψήνετε για 30′ και αφήστε τα να κρυώσουν. Μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο και να τα ζεσταίνετε κάθε φορά στο φούρνο μικροκυμάτων.

4moms team

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Η ομάδα του 4moms.gr