Αντιμετωπίστε τους μαύρους κύκλους χωρίς μακιγιάζ

Ομορφιά

4moms team , 31-08-2016

Πώς να καταπολεμήσετε τους μαύρους κύκλους στα μάτια χωρίς άπειρες στρώσεις concealer. Είναι συχνό φαινόμενο και βασικό πρόβλημα όταν υφίσταται για καθεμία. Οι μαύροι κύκλοι ανεξάρτητα από την ηλικία. Δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος λόγος εμφάνισης αλλά ούτε μπορεί να σου κάποιος μία θεραπεία για να τους κάνεις να εξαφανιστούν δια παντός. Αυτό που μπορείς να κάνει και πρέπει αν τυχόν έχεις μαύρους κύκλους είναι να μεριμνήσεις έτσι ώστε να βρεις την αιτία που τους έχει δημιουργήσεις κι έτσι να καταλήξεις στη θεραπεία.

Αρχικά πρέπει να ξέρετε ότι οι μαύροι κύκλοι σχετίζονται με την κληρονομικότητα. Επομένως είναι κάτι που δεν γίνεται να αποφύγετε τελείως ή να προλάβετε. Έπειτα, η εμφάνισή τους μπορεί κάλλιστα να υφίσταται λόγω αναιμίας ή αλλεργίας αλλά και από αφυδάτωση και κούραση της περιοχής γύρω από τα μάτια. Σημειώστε ότι πρόκειται για μία περιοχή αρκετά ευαίσθητη που είναι πολύ εύκολο να εμφανίσετε σημάδια που προκύπτουν από την αϋπνία ή τις πολλές ώρες που κοιτάζετε μία οθόνη.

Για να βελτιώσετε την όψη τους λοιπόν υπάρχουν φυσικοί τρόποι αρκεί να είστε συνεπής και επίμονη.

  • Κάντε κομπρέσες με χαμομήλι όταν βρίσκετε ευκαιρία. Τα μάτια σας θα ξεκουραστούν και θα φαίνεστε πιο φρέσκια.
  • Βάλτε στη διατροφή σου θρεπτικά βότανα και ρίζες όπως είναι ο κουρκουμάς και το ginger καθώς επίσης και φρεσκομαγειρεμένα φαγητά, όπως βραστές πατάτες και σούπες.
  • Μείωσε την ποσότητα του αλατιού αρκετά από τα καθημερινά σου γεύματα.
  • Φροντίστε να πίνεις νερό σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστό τσάι. Η ενυδάτωση έτσι κι αλλιώς βοηθάει στην υγεία την ευεξία και την ομορφιά. Δεν θα μπορούσε να μην κάνει καλό και για ένα λαμπερό βλέμμα.
  • Ένα ποτήρι νερό με λεμόνι είναι ένας καλός τρόπος να ξεκινάτε τη μέρα σας για πολλούς λόγους. Η μείωση των μαύρων κύκλων είναι ένας από αυτούς. Δοκιμάστε το και θα νιώσετε το στρες να μειώνεται και το βλέμμα σας να φαίνεται πιο ξεκούραστο.
  • Μην ξεχνάτε την κρέμα ματιών. Η extra ενυδάτωση είναι απαίτηση της περιοχής αυτής.

Κοιμηθείτε αρκετά και ποιοτικά. Ο καλός ύπνος θα σας αναζωογονήσει γενικά και εννοείται ότι θα ξεκουράσει τα μάτια σας. 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES