Επικίνδυνη αποστολή: Πάρτυ για έφηβους!

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

 

Τα πάρτι για έφηβους μπορεί να προκαλούν στρες και πονοκέφαλο στους γονείς, όμως είναι μια σημαντική και θετική στιγμή στην κοινωνική ζωή και εξέλιξη των παιδιών μας.

Δεν υπάρχει δρόμος να ακολουθήσετε για να γίνει πιο εύκολο εκτός από το να κρατάτε ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας με τα παιδιά για να μπορούν να διασκεδάζουν με ασφάλεια.

Μεγαλώνοντας ένα γιο και μια κόρη σας λέω ότι είναι αδύνατον να γλιτώσετε απο τα πάρτι. Αργά ή γρήγορα θα ζητήσουν να πάνε. Ή θα ζητήσουν να κάνουν αυτά ένα.

Τα πάρτι είναι διασκεδαστικά και βοηθούν στην κοινωνικότητα, την ανεξαρτησία και την αυτοπεποίθηση των παιδιών. Στο να επεκτείνει τις φιλίες του, να γίνει οικοδεσπότης ή οικοδέσποινα για τους φίλους του. Από την άλλη είναι και φυσικό να ανησυχείτε για το αν θα πρέπει το παιδί σας να πάει σε ένα πάρτι και ποιο θα είναι αυτό.

Γνωρίζετε το παιδί που το διοργανώνει; Τους γονείς του; Θα σερβίρουν αλκοόλ ή όχι; Θα καπνίσουν; Από την άλλη, το παιδί σας είναι ενθουσιασμένο, ανυπομονεί και έχει και νεύρα για το αν θα δώσετε την άδειά σας. Καθίστε μαζί και συζητήστε το. Βρείτε ένα πλάνο που θα εξυπηρετεί και τους δυο και ακολουθήστε το. Βασικό; Η ώρα επιστροφής. Ξεκαθαρίστε τα από πριν όλα αυτά έτσι ώστε και το παιδί να περάσει καλά και να διασκεδάσει με ασφάλεια και εσείς να είστε ήσυχοι.

Όσο μεγαλώνουν τα παιδιά, τα πάρτι είναι ένας τρόπος να αποκτήσουν ανεξαρτησία αλλά και υπευθυνότητα. Βέβαια, θα πρέπει κάποια στιγμή το παιδί να εξελίξει την ικανότητα τού να παίρνει υπεύθυνα αποφάσεις και να κάνει σωστές επιλογές.

Αν σας απασχολεί οτιδήποτε, ρωτήστε από πριν. Π.χ αν θα παρευρίσκεται κάποιος ενήλικας ή αν θα υπάρχουν ποτά ή τσιγάρα.

Στη συζήτηση που θα έχει προηγηθεί με το παιδί θα πρέπει να του μιλήσετε και για τις συνέπειες που θα υπάρξουν σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά. Καλό είναι να έχει μαζί του κινητό τηλέφωνο και χρήματα για να πάρει κάποιο ταξί σε περίπτωση ανάγκης.

Να διαβεβαιώσετε το παιδί σας ότι αν δεν του αρέσει κάτι εκεί όπου θα πάει ή αν προκύψει κάποιο θέμα, μπορεί να σας πάρει τηλέφωνο, όποια ώρα και σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται. Εσείς σίγουρα θα πρέπει να έχετε τηλέφωνο φίλου ή φίλης με τους οποίους θα βρίσκεται μαζί για να μπορείτε να επικοινωνήσετε.

Αυτά, φίλοι μου, σαν οδηγίες προς ναυτιλλομένους και μην ξεχνάτε ότι δεν είστε μόνοι. Όλοι οι γονείς αργά ή γρήγορα θα τα περάσουν αυτά. ΚΟΥΡΑΓΙΟ.

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Απο το παρκέ του γηπέδου στο παρκέ του σπιτιού μου…. Με τον Γιάννη και τα δίδυμα Γιώργο και Μαριτίνα έχω καταφέρει να συνεχίσω να αθλούμαι καθημερινά. Κάνω πρωταθλητισμό στη ζωή παρέα με τον άντρα μου τον Αντώνη που υπεραγαπώ. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα και προσπαθώ να προσαρμόζομαι παντού. Το μότο μου είναι “‘Ολα καλά θα πάνε, όλα θα γίνουν…”