Μακαρόνια με πέστο δυόσμου και καλαμάρι

Μαγειρευουμε

Αφού διαβάσαμε ότι τα μακαρόνια τελικά δεν παχαίνουν…. σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας την αγαπημένη μας καλοκαιρινή συνταγή ζυμαρικών.

Υλικά για το πέστο δυόσμου

2 κούπες φύλλα δυόσμου

½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα

1/3 της κούπας αμύγδαλο αποφλοιωμένο καβουρδισμένο

2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα τέσσερα

 

Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, το δυόσμο, την παρμεζάνα, το αμύγδαλο, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι.

Ρίχνουμε τα καλαμάρια αφού τα έχουμε κόψει σε λωρίδες, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το πέστο και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Σερβίρουμε!

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES