Μακαρόνια με πέστο δυόσμου και καλαμάρι

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Αφού διαβάσαμε ότι τα μακαρόνια τελικά δεν παχαίνουν…. σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας την αγαπημένη μας καλοκαιρινή συνταγή ζυμαρικών.

Υλικά για το πέστο δυόσμου

2 κούπες φύλλα δυόσμου

½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα

1/3 της κούπας αμύγδαλο αποφλοιωμένο καβουρδισμένο

2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα τέσσερα

 

Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, το δυόσμο, την παρμεζάνα, το αμύγδαλο, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι.

Ρίχνουμε τα καλαμάρια αφού τα έχουμε κόψει σε λωρίδες, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το πέστο και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Σερβίρουμε!

Βιβή Μπασινά

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Τριάντα – κάτι γυναίκα του Άγγελου, μητέρα της Αλεσάντρας και της Βαλέριας. Μου αρέσει πολύ που είμαι μαμά, νομίζω οτι γεννήθηκα για να είμαι η μαμά αυτών των δύο κοριτσιών! Είναι πραγματικά διασκεδαστικό να είσαι γονιός όσο δύσκολο και αν είναι μερικές φορές. Σαρώνω τα πάντα με θετική ενέργεια και απολαμβάνω τα αστεία πράγματα στη ζωή. Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε?